Togulykke i Argentina har krevd minst 49 liv

Redningsmannskaper løfter en skadd togpassasjer ut av toget som onsdag kjørte inn i en perrong på en togstasjon i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Minst 40 personer omkom og over 550 ble såret i ulykken. (Foto: REUTERS/Enrique Marcarian/SCANPIX) Les mer Lukk

Minst 49 personer mistet livet og over 550 ble skadd da et passasjertog fikk problemer med bremsene, sporet av og kjørte inn i en perrong i Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Situasjonen var kaotisk i timene etter ulykken, som inntraff på togstasjonen Once midt i morgenrushet onsdag.

– Togsettet var fullt og sammenstøtet var voldsomt, forteller en av passasjerene som var med i toget til fjernsynsstasjonen Ezequiel.

Lokfører var fastklemt

De første meldingene gikk ut på at om lag 350 personer var skadd, men det ble tidlig klart at tallet ville stige ettersom redningsmannskapene fikk gjennomsøkt de ødelagte vognene i pendlertoget.

TV-bilder viste bilder av lokføreren som satt fastklemt og av redningspersonell som fraktet døde og skadde personer bort på bårer. Mange mennesker gråt av sjokk og smerte, mens andre virret målløst rundt.

Andre store ulykken

Ifølge landets transportminister Juan Pablo Schiavi er tilstanden kritisk for mange av de skadde, og han sier tallet på døde kan komme til å stige.

Onsdag ettermiddag norsk tid satt fortsatt mange mennesker fastklemt i togvognene mens redningsmannskapene jobbet på spreng for å få dem ut av togvraket.

Ulykken kommer bare fem måneder etter at en annen stor ulykke rammet den argentinske hovedstaden, da to tog og en buss kolliderte. Elleve mennesker omkom i denne ulykken.

Les flere nyheter