Skal se på Hamre-saken på nytt

Atle Hamre ble i 2008 dømt til fire års fengsel for utpressing av tidligere skipsreder Trond Willy Wilhelmsen. (foto: Scanpix) Les mer Lukk

Gjenopptakelseskommisjonen skal behandle Atle Hamres begjæring på nytt etter at den vedgår ha gjort feil da Hamre fikk avslag før jul.

Regjeringsadvokaten innrømmer at det er svakheter ved beslutningen som ble tatt før jul og at kommisjonen skal se på travkuskens sak på nytt, skriver VG.

– Det var et moment som kunne vært omtalt litt bredere og vi så at kontradiksjonen kunne vært bedre ivaretatt, vedgår Helen Sæter, som er leder av Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Advokatfullmektig Nils Christian Nordhus, som representerer Hamre, reagerer på at flere av bevisene som ble sendt inn til kommisjonen ikke er med på listen over dokumenter som er vurdert.

Sæter opplyser på sin side at rutinen i kommisjonen er at sekretariatet sender ut de viktigste dokumentene i en sak, sammen med utkast til avgjørelse.

Les også: Hamre anker dommen for utpressing

– Men når kommisjonen behandler en sak i møte, er alle dokumenter tilgjengelig, legger hun til.

Den 51 år gamle travkusken ble i 2008 dømt til fire års fengsel for utpressing av tidligere skipsreder Trond Willy Wilhelmsen.

Torpedoen som oppga Hamre som oppdragsgiver da saken gikk for retten, har senere endret forklaring.Etter å ha sittet flere år i fengsel hevdet han overfor politiet at Hamre er uskyldig.

Les også:

Hamre tilstår momsbedrageri

Hamre nekter forsatt

Les flere nyheter