Drapsofferets familie: – Dypt tragisk

98 år gamle Hilda Feste ble drept i en omsorgsbolig på Oshaugen i Os kommune i Hordaland. Drapsstedet ble undersøkt med bistand fra Kripos. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Les mer Lukk

Det er tragisk at en 18 år gammel mann fra Os nå antas å være drapsmannen, uttaler familien til drapsofferet Hilda Feste.

– Familien har bedt meg formidle at saken har vært en stor påkjenning, og at det hele er dypt tragisk sier advokat Beate Hamre til NRK.


Hun har vært bistandsadvokat for Festes familie etter at den 98 år gamle kvinnen ble drept i sitt hjem 1. nyttårsdag. Familien har holdt avstand til mediene etter drapet, og Hamre har vært deres talsperson.

– Dette er det eneste familien ønsker å formidle, sier Hamre.

Beruset

I avhør med politiet har den siktede 18-åringen uttalt at han var så beruset at han ikke husker noe fra den aktuelle kvelden. Han stiller seg utforstående til siktelsen, og har i liten grad kunnet bidra til å forklare hva som skjedde i løpet av kvelden og natten drapet skjedde.

– Han husker at han har vært hos en kamerat, men det er stort sett det han husker, har hans forsvarer Rolf Knudsen tidligere uttalt.

Les også: Siktede stiller seg uforstående

Hans klient sier seg «sjokkert og stiller seg uforstående til siktelsen». 18-åringen er siktet for forsettlig drap.

Mannen er tidligere kun straffet for trafikkforseelser, og vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag eller fredag. Han sitter fengslet i Bergen.

Det er tekniske spor som skal ha ledet politiet til 18-åringen.

Seksuelt misbrukt

Hilda Feste ble funnet seksuelt misbrukt og drept i leiligheten sin på omsorgssenteret Gamleheimshagen 1. nyttårsdag i år.

En hjemmesykepleier kom til stedet mens overgrepet pågikk. Hun skal ha kommet inn i leiligheten og sett mannen, men det er ikke kjent om hun har gitt et signalement som bidro til pågripelsen.

Les også: 18-åring pågrepet i Os-saken

Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning med tekniske undersøkelser, innsamling av DNA fra personer i området og en rekke vitneavhør.

Les flere nyheter