Jemen til valg på ny president

Your browser doesn't support HTML5 video.

Han er den eneste presidentkandidaten
Velgerne i Jemen har gått til urnene for å utpeke ny president. Den avgåtte statssjefen Ali Abdullah Salehs visepresident Abd-Rabbu Mansour Hadi er eneste kandidat til å ta over.

Det dannet seg lange køer utenfor stemmelokalene før disse åpnet tirsdag morgen. Valgarbeidere sa seg gledelig overrasket over at så mange kvinner var møtt fram for å stemme, og fredsprisvinner Tawakul Karman hilste stemmegivningen som «en gledens dag».

– Dette er en dag jemenittene kan feire, fordi det er dagen da Ali Abdullah Saleh og hans despotiske styre forsvinner. Vi oppfordrer den nye presidenten til å arbeide for de unge menneskene som gikk ut i gatene for ett år siden, sa Karman.

Se video: Han er den eneste presidentkandidaten

Saleh ble i fjor tvunget til å gå av etter 33 år ved makten, og Jemen ble det første arabiske landet der et opprør mot makthaverne endte med at det ble forhandlet fram en fredelig løsning. Men situasjonen i landet sørvest på den arabiske halvøya er fortsatt spent.

Mer enn 12 millioner jemenitter hadde stemmerett ved valget tirsdag. To av de store opposisjonsgruppene i Jemen, en separatistbevegelse sør i landet og de sjiamuslimske opprørerne i nord, hadde oppfordret til boikott av valget.

Les også:

- Liten sjanse for at Karman blir president

Elleve drept i droneangrep i Jemen

- En halv million barn i Jemen kan dø i løpet av året

Les flere nyheter her