Andhøy: – Berserk-depotene er fjernet

Jarle Andhøy på vei mot Antarktis i Yacht Nilaya, fotografert 27. januar i år. Foto: New Zealand Custom Service / Scanpix. Les mer Lukk

Depotene som ble lagt ut før Berserk forliste i fjor, skal være fjernet og sendt til New Zealand.

Jarle Andhøy har søkt etter depotene, som han håper vil gi svar på hva som skjedde da Berserk forsvant.

Ansatte ved den amerikanske forskningsbasen McMurdo opplyser at innholdet er sendt til Christchurch på New Zealand, sier Jarle Andhøy via en talsmann til VG Nett.

Les også: Andhøy kan ha funnet spor av Berserk

– Jarle er veldig opprørt over dette. At depotene er fjernet, kunne vi fått beskjed om. Å lete der var et av de viktigste sporene vi hadde, og en av årsakene til at han dro ut, sier talsmann Rune Olsgaard.

To depoter

To depoter ble lagt igjen før skuta forsvant i februar i fjor. De inneholdt fortøyningsutstyr, isankre, mat og andre hjelpemidler slik at mannskapet kunne bruke det som nødhavn i tilfelle noe skulle skje.

– Vi har akkurat fått bekreftet at de har fjernet depotene som lå i Backdoor- og Horseshoe Bay, sier Olsgaard til Dagbladet.

Les også: Andhøys båt krysser 60 grader sør

Tidligere har Andhøy fått skriftlig bekreftelse fra newzealandske myndigheter via norske UD om at depotene ikke er rørt, ifølge hans advokat Nils- Jørgen Vordahl.

Ett år siden ulykken

Andhøy fortsetter nå mot området hvor signalene fra nødpeilesenderen bra Berserk ble utløst, ifølge Olsgaard.

– De regner med å være fremme der på onsdag, ett år etter at båten forsvant. Der skal de holde en blomsterseremoni for de tre, sier han.

Les også: «Berserk» fikk sigar av marinen

Andhøy skal også sjekke et oljefat som de har observert i området, som kan ha tilhørt Berserk.

Berserk forsvant den 22. februar i fjor etter å ha sendt ut nødpeilesignal i en time og et kvarter. Nordmennene Robert Skaanes og Tom Gisle Bellika og sørafrikaneren Leonard J. Banks var om bord.

Les flere nyheter her