Blir avhengig av rollespill på nett

Norge må få undervisning i spill og konsekvenser av overdreven spilling inn i skolen, mener lederen i Spillavhengighet-Norge. (AP Photo) Les mer Lukk

Organisasjonen Spillavhengighet-Norge fikk dobbelt så mange henvendelser i fjor som tidligere år, og aller flest gjaldt rollespill på internett.

Etter at reglene for spilleautomater ble strammet inn, lå antallet henvendelser til Spillavhengighet-Norge ligget stabilt fram til i fjor.

Da steg antallet henvendelser fra 119 til 232, altså nesten en dobling, der stadig flere handler om rollespill på internett.

– De fleste henvendelsene kom fra bekymrede foreldre. Jeg antar henvendelsene til oss bare er toppen av isfjellet, sier Liv-Tove Bergmo, leder i Spillavhengighet-Norge til Aftenposten.

Hun forteller at et fellestrekk for henvendelsene er at folk ikke vet hvor de kan få hjelp. Bergmo tror ikke forbud mot rollespill på nett er løsningen.

– Her handler det om forebygging. Vi bør få undervisning i spill og konsekvenser av overdreven spilling inn i skolen. For disse spillerne handler det ikke om store penger, men det handler om liv, sier Bergmo til avisen.

Les også:

Blir syke av rollespill

Dataspill er bra for deg

Les flere nyheter