Chisora pågrepet etter bokseskandale

SPYTTET: Dereck Chisora spyttet vann i ansiktet på Vladimir Klitsjko, bror til motstanderen han tapte for, Vitali Klitsjko. Foto: Scanpix/ AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE. Les mer Lukk

Dereck Chisora lagde skandale både før og etter at han tapte lørdagens WBC-tittelkamp i tungvektsboksing mot Vitali Klitsjko, og søndag ble han pågrepet av politiet.

Chisora og hans trener Don Charles ble pågrepet og tatt inn til avhør da de var på vei om bord i et fly for å reise hjem til Storbritannia. Årsaken var slåsskampen med tidligere bokser David Haye lørdag kveld.

Ifølge politiet er både Chisora og Charles siktet for legemsbeskadigelse. Briten truet også med å drepe Haye da de røk i tottene på hverandre.

Les også: Her lapper han til Klitschko under innveiing

40-årige Klitsjko forsvarte tittelen for 10. gang med en klar og enstemmig poengseier, men det var Chisoras oppførsel som fikk all oppmerksomheten. Under innveiingen fiket briten til den ukrainske mesteren. Lørdag sørget han for at kampen ble forsinket da han truet med å trekke seg. Da han omsider var på plass i ringen, spyttet han vann i ansiktet på mesterens bror Vladimir.

Les også: Fattige barn må bokse

Etter det klare nederlaget, havnet Chisora i krangel med den David Haye, som var ekspertkommentator for en britisk TV-kanal. De slo løs på hverandre, og Hayes manager Adam Booth fikk flere stygge kutt i ansiktet. Chisora ble også slått til blods.

Haye havnet for øvrig i krangel også med Vitali Klitsjkos manager Bernd Boente på en kaotisk pressekonferanse.

– Jeg er svært skuffet. Blodsutgytelse på pressekonferansen ... boksesporten bør ikke være slik, sa Klitsjko til BBC etter å ha sett TV-bilder av slagsmålet mellom Chisora og Haye.

Skulderskade

Ukraineren fortalte at han var hemmet av en skulderskade han pådro seg i fjerde runde.

– I åtte runder måtte jeg bokse uten venstrehånd. Jeg kan knapt bevege armen nå, sa han flere timer etter kampen. Søndag var han i MR-undersøkelse, der det ble fastslått at en sene i skulderen er delvis avrevet. Han trenger ikke operasjon, men må ta pause fra boksingen i seks til åtte uker.

Les også: Brækhus vant på teknisk knockout

Tross skaden forbedret veteranen sin statistikk som profesjonell til 44 seirer og to tap. Han tok igjen for fredagens ørefik. Klitsjko brukte tid på å få kontroll på kampen, men etter 12 runder hadde dommerne ham som vinner med 118-110, 118-110 og 119-111.

– Motstanderen min var svært motivert. Det var ikke lett, men jeg så hvert slag, for han er treg. Jeg er ikke fornøyd, for jeg ønsket å avgjøre kampen før full tid, sa Klitsjko.

Vil ha ny kamp

– Alt som skilte meg fra seier i kveld er erfaring. Jeg holder ikke noe tilbake. Jeg angriper hele veien, og nå vil jeg ha en omkamp, sa Chisora. 28-åringen måtte tåle sitt tredje nederlag som profesjonell, i den 18. kampen. Alle tapene har kommet i løpet av de fire siste kampene.

I tillegg til nederlaget i tittelkampen må han regne med en saftig bot for ørefiken fredag og oppførselen før og etter kampen, og han har iallfall ikke innyndet seg hos rivalen.

– Chisora gjorde en solid kamp i dag, men som person har jeg ingen respekt for ham, sa Klitsjko om motstanderen.Alle tungvektsbeltene er fortsatt i Klitsjko-familiens eie. Vladimir er mester i IBF, WBA, WBO og IBO.

Les flere nyheter