Breivik hevder han villedet rettspsykiaterne

Terrorsiktede Anders Behring Breivik hevder at han i samtalene med rettspsykiaterne forsøkte å framstå som mer ekstrem og aggressiv enn han egentlig var.

Det sier Anders Behring Breiviks forsvarer Tord Jordet ifølge VG.

Nå sier Breivik at han vil forsøke å rette opp inntrykket når de nye sakkyndige som er oppnevnt i saken, skal vurdere tilregneligheten hans, ifølge forsvareren.

Les også: Stenger gater i Oslo under terrorrettssaken

– Han har sagt at mange av innfallsvinklene han har valgt, er svært ambisiøse og relativt aggressive, og at han har satt dem på spissen. Han mener det er dette som har ført til konklusjonen til de første sakkyndige, sier Tord Jordet til VG.

Les også: Lippestad vil argumentere for at Breivik er tilregnelig

Rettspsykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby konkluderte etter sine samtaler med Breivik med at han var paranoid schizofren.

Breivik har ifølge advokat Jordet ønsket å si ting som har vært ekstreme, for at terskelen for hva som oppfattes ekstremt skulle bli flyttet slik at det som før ble ansett som radikalt ville bli moderat etter hans uttalelser.

– Han sier han har gjort dette fordi han ønsker en ideologisk endring av samfunnet, sier Jordet.

Les også: Breivik tvangsinnlegges i fengsel

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ønsker ikke å kommentere hva Breivik ifølge forsvarerne har sagt i avhør, men sier at politiet i liten grad har merket endringer i siktedes atferd i løpet av de avhør som så langt er tatt.


Les flere nyheter her.