Ny pågripelse i drapssaken på Dale

KNIVDRAP PÅ MOTTAK: En iransk tenåring ble onsdag knivstukket og drept ved asylmottaket på Dale i Sandnes. Foto: Scanpix Les mer Lukk

En av de to som har vært etterlyst i forbindelse knivstikkingen på Dale i Rogaland, ble lørdag pågrepet. For fire menn er siktelsen utvidet til forsettlig drap.

Til sammen fire personer er siktet er siktet i saken etter at en kurdisk tenåring ble stukket ned på Dale mottakssenter i Sandnes kommune onsdag.

Den fjerde av de siktede er fortsatt etterlyst, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt.

– Han er etterlyst i vanlige kanaler, men vi har så langt ikke valgt å gå ut med navn og bilde, sier politiinspektøren til NTB.

Varetektsfengsling

To av de siktede mennene ble lørdag framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett. Den ene må sitte to uker i fullstendig isolasjon. Retten ville løslate den andre, men politiet anket kjennelsen og fikk rettens medhold i kravet om oppsettende virkning, slik at mannen må sitte i varetekt til anken er behandlet av Gulating lagmannsrett. Politiet ba om fire ukers varetekt for begge.

De to som ble framstilt for varetekt lørdag, var en mann i begynnelsen av 20-årene og en 17 år gammel gutt. Begge er russiske statsborgere, men er fra Tsjetsjenia. De to siste siktede er tsjetsjenere.

Skjerpet siktelsene

Politiinspektør Andersen vil ikke opplyse hvor den tredje siktede ble pågrepet, men forteller at mannen ikke meldte seg selv for politiet.

– Etterforskningen har nå pågått i tre døgn, og den er nå noe mer spisset og rettet. Det var en naturlig del av etterforskningen å utvide siktelsene til å gjelde forsettlig drap eller medvirkning til dette, forteller han.

Fram til lørdag lød siktelsene på medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Politiinspektøren utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Lukkede dører

Politiet ba om lukkede dører under fengslingsmøtet av sikkerhetshensyn og av hensyn til etterforskningen, noe tingretten imøtekom.

Aktor viste til at det kom til sammenstøt mellom politiet og venner av avdøde som var på vei mot asylmottaket torsdag. Politiet fryktet at det ville utvikle seg til et hevnoppgjør.

De fire er siktet etter at en iransk tenåring med kurdisk bakgrunn onsdag ble stukket med kniv ved asylmottaket på Dale. Gutten døde av skadene. En krangel om drikkevann etter en fotballkamp skal ha vært foranledningen til knivstikkingen. Beboere på mottakssenteret skal ha fortalt at det i lengre tid har vært en konflikt mellom kurdere og tsjetsjenere i distriktet.

Les flere nyheter