Drillo slår tilbake mot kritikerne

Lei av å bli tråkket på i media: Egil Olsen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Les mer Lukk

Landslagssjef Egil Olsen har skrevet en lang forsvarstale for norsk fotball. Ifølge VG er han og Fotballforbundet «lei av å bli pissa på».

I en lang kronikk tar Drillo til motmæle mot det han opplever som uberettiget kritikk.

– Vi (NFF) er lei av å bli pissa på. Jeg blir ikke lenger forbannet. Det sluttet jeg med tidlig på 90-tallet. Nå blir jeg bare oppgitt, sier Drillo til VG.

Han forteller at han ikke lar det gå innpå seg når han blir direkte kritisert som trener. – Jeg er lei av kritikk som er feilaktig. Folk som for eksempel kritiserer ferdighetsnivået hos spillerne på våre yngre landslag, samtidig som jeg mistenker at de ikke har sett en eneste kamp, sier Egil Olsen.

Les også: Drillos menn overkjørt i King's Cup-finalen

Ikke helsvart

Han løftet norsk landslagsfotball på 1990-tallet. To ganger tok Norge seg til VM-sluttspill. Nå feiler A-landslaget i kvalifisering etter kvalifisering samtidig som norsk klubbfotball får kjørt seg i europacupene.

«Naturligvis skulle også jeg gjerne sett at ferdighetsnivået hadde vært høyere, og at det i mange klubber kunne vært jobbet bedre og mer systematisk. Men at bildet er helsvart stemmer ikke, i mange klubber jobbes det bra», skriver Drillo i sin kommentar.

Straffet i mediene

Spesielt kritikken mot yngre landslag opptar landslagssjefen. Hans oppgjør med kritikerne er viet tre sider i lørdagens VG.

«Denne kritikken har vært rettet mot toppfotballen i NFF generelt og mot min person spesielt. Denne kritikken er fullstendig uberettiget. I NFF har vi landslagstrenere som kontinuerlig får impulser og erfaringer fra internasjonal fotball», skriver landslagssjefen i sitt forsvarsskriv.

Han misliker at Norge er blitt sammenlignet med miniputter som Andorra og San Marino. Samtidig er Drillo tydelig på at man blir straffet for å være kritisk til store, europeiske klubber.

Les også: Drillo ber Carew bytte klubb

«Jeg har våget meg på kritiske innvendinger både mot Ajax-skolen og Barças spillestil. Det blir du straffet for i norske medier», skriver Egil Olsen i lørdagens VG.

Les andre nyheter.