Plumbo vant Ola nordmanns hjerter

Delfinale 2 Melodi Grand Prix i Arena Larvik: Plumbo frontmann Lars Erik Blokkhus etter delfinalen i MGP i Arena Larvik, Plumbo vant førsteplassen og går videre til finalen i Oslo Spektrum. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Les mer Lukk

Alle rester av spellemannskandalen var glemt da rockebandet Plumbo gikk til topps i lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix. – For et fantastisk trøkk, utbrøt vokalist Lars Erik Blokkhus etter seieren.

Fakta om Melodi Grand Prix 2012  
* Videre fra delfinalen i Ørland: The Carburetors – «Don't Touch The Flame», Nora Foss Al-Jabri – «Somewhere Beautiful» og Reidun Sæther – «High on Love».

* Videre fra delfinalen i Larvik: Plumbo – «Ola Nordmann», Tommy Fredvang – «Make It Better», Malin – «Crush»,

* Konkurrenter i tredje delfinale i Florø 4. februar: The Canoes, Petter Øien & Bobby Bare, Håvard Lothe Band, Lise Karlsnes, Marthe Valle, Yaseen & Julie Maria, SiLyA og Tooji.

* Den norske finalen avholdes i Oslo Spektrum 11. februar.

* Den internasjonale finalen avholdes i Baku i Aserbajdsjan 22.-26. mai. (©NTB)

Bandet satte ut for å skrive en låt om det norske folk, og både i salen og rundt om i landet var det den folkemusikkinspirerte «Ola Nordmann» som fikk best mottakelse.

– Det var et fantastisk show her i dag, for et trøkk! utbryter Plumbo-vokalisten mens han prøver å samle seg mellom fotoposeringer, autografrop fra tenåringsjenter og gratulasjoner fra de andre deltakerne.

– Alle stilte likt

Blokkhus sier beskjedent at han ikke tror at den mye omtalte mokkamann-vitsen hadde noen særlig innvirkning på stemmegivningen under finalen i Larvik.

– Jeg tror alle stilte likt her i dag, og alle artistene har levert et strålende show, sa han til pressen etter sendingen.

Han sier han tror låta har lyktes med å ta den norske folkesjela på kornet. Men om den kan lykkes hos et internasjonalt publikum, har han foreløpig ikke rukket å tenke på.

– Jeg håper det, men uansett er dette ekstremt stort for oss. Vi spiller jo vanligvis for alt fra 50 på den lokale puben til 1.000 i en idrettshall. Men dette blir noe helt annet, sier han til NTB om den forestående finalen i Oslo Spektrum.

Malin våknet uten stemme

Også tidligere MGP-juniorvinner Malin (Reitan) og Tommy Fredvang fra X-Factor gikk videre fra lørdagens delfinale. Men for Malin (16) kunne dagen fort endt helt annerledes. Da hun våknet, var stemmen knapt til stede.

– Jeg var ikke redd for at jeg måtte trekke meg, men fryktet at det skulle gå helt skeis mens jeg sto på scenen. Først ved to-tre-tiden begynte stemmen å komme tilbake, sier trønderen til NTB.

Hun håper at finaledeltakelsen med den synthtunge danseballaden «Crush» er det som gjør at hun blir kvitt stempelet som barnestjerne og får vist seg fram som en moden artist.

– Dette var både helt jævlig og helt sykt. Det er veldig stort å komme videre til finalen, sier Malin mens 30 hylende tenåringer skriker navnet hennes i bakgrunnen.

Både Malin og de andre vinnerne ble stående i nærmere en halvtime etter kameraene var skrudd av for å dele ut klemmer, signere autografer og stille opp på bilder.

Fansen ropte på Tommy

Lengst runget ropene fra unge fans på «Tommy, Tommy, Tommy, Tommy». Fredvang, som rogalendingen heter til etternavn, gir låtskriver Hanne Sørvaag det meste av æren for at han fikk nest flest stemmer i Larvik.

– Det er først og fremst en bra låt, og så har vi fått til et veldig kult sceneshow, sier han, mens låtskrivermakker Sørvaag heller framhever sangprestasjonen.

Tommy Fredvang sier han går fokusert til verks på forberedelsene til finalen.

– Jeg må bare fortsette å øve og jobbe som vanlig. Men det tekniske er jeg ikke så bekymra for. Det viktigste framover blir nok mental trening, sier han til NTB.Også Minnie Oh fikk stor jubel fra hjemmepublikummet i Arena Larvik. Men verken hun eller Isabel Ødegård, The Cocktail Slippers, Rikke Normann og Rikke Lie oppnådde nok av folkets gunst til å være med å konkurrere om en billett til den internasjonale finalen i Aserbajdsjan i mai.

Les også: Norge i den andre semifinalen i MGP i Baku

Les også: Plumbo får delta i Melodi Grand Prix

Les også: Her er årets MGP-låter

Les flere nyheter