– Onkelen tar med seg barna til India

De to indiske barna som er plassert i beredskapshjem av barnevernet i Stavanger, skal etter alt å dømme bo hos onkelen i India.

Etter det Aftenbladet erfarer, har partene i saken blitt enige om at farens bror skal overta hovedomsorgen for barna. Fortsatt er det en del uavklarte momenter i saken, for eksempel om broren skal komme til Stavanger for å hente barna

– Det kan jeg ikke bekrefte. Alt jeg kan si, er at partene er blitt enige om et forslag til en alternativ løsning til at barna skal bo i beredskapshjem. Så er det opp til domstolen å godkjenne utkastet til løsningen, sier kommunikasjonsrådgiver Vigdis By i Stavanger kommunes avdeling for oppvekst og levekår.

Les også: Støre og India samarbeider i barnevernssaken

Barneverntjenesten i Stavanger kommune jobber med en løsning på saken, og By viser til kommunens planlagte pressekonferanse fredag.

Parets advokat, Sven Kjetil Lode Svendsen, vil ikke bekrefte eller avkrefte noen ting i saken før den offisielle pressekonferansen.

Indiske medier skrev torsdag at partene ble enige allerede på onsdag om at barna skulle bo hos onkelen.

Det var 11. mai i fjor at barnevernet i Stavanger hentet de to indiske barna, ei jente som da var fem måneder gammel og hennes tre år gamle bror. Barna er plassert i beredskapshjem i Norge.

Les flere nyheter her