Danskene gjorde det umulige mulig og slo Sverige

Svenske Kim Ekdahl du Rietz stoppes av danske Mikkel Hansen i onsdagens siste kamp i hovedrunden, der danskene vant klart og tok seg til semifinalen i EM mot alle odds. (Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX). Les mer Lukk

Det danske EM-laget i håndball er klar for semifinalen etter å ha knust Sverige med 31-24 i den siste kampen i hovedrunden onsdag.

Danskene, under Ulrik Wilbæks ledelse, kom inn i hovedrunden uten poeng, men alt er gått Danmarks vei, og mot Sverige var det ingen tvil om at danskene var best. Sverige hadde da heller ikke mer enn æren å spille for, og det bar kampen preg av.

Men det var Polens 33-32 seier over Tyskland like før Danmark skulle ut mot Sverige som gjorde det danske avansementet mulig. Den kampen ble svært dramatisk, fordi tyskeren Dominik Klein fikk rødt kort på stillingen 31-31. Polakkene kunne spille i overtall mot slutten og avgjorde kampen på det.

Les også: Danmark øyner EM-semifinale

Dermed var det også klart at Danmark ville nå semifinalen med seier over Sverige, og det danske laget som entret banen hadde iallfall ingen problemer med motivasjonen. Dermed tok Wilbæks gutter kommandoen i kampen, og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne.

Svenskene måtte ta til takke med 12.-plassen i mesterskapet, mens danskene jublet vilt og hemningsløst etter å ha gjort det umulige mulig.

Viktigst og lettest

Kampen mot arvefienden Sverige ble den aller viktigste kampen danskene til nå har spilt i EM, men det ble også den letteste av de seks kampene som er unnagjort i turneringen.

Allerede til pause var Danmark foran med sju mål og ledet 18-11. Det var snakk om en maktdemonstrasjon i den første omgangen. Sverige spilte umotivert og understreket at dette ikke var deres EM-turnering.

Det svenske laget ble bedre plassert enn Norge, som måtte takke for seg allerede etter gruppespillet i turneringen.

Vingen Anders Eggert og keeper Niklas Landin storspilte i onsdagens kamp mot Sverige, akkurat som de gjorde det da Tyskland ble slått mandag. Mikkel Hansen spilte også solid for danskene med flere flotte scoringer.

Mål nummer 1500

Det var danskene kveld i EM onsdag, og kronen på verket var at veteranen på det danske laget, Lars Christiansen, kunne sette inn sin scoring nummer 1500 for landslaget. Scoringen hans ga 28-20 til Danmark med noen minutter igjen å spille.

Den eneste svensken som var noen trussel mot danskene onsdag kveld var Kim Andersson, men han ble temmelig alene i det svenske angrepet.

Neste motstander for Danmark blir Spania i semifinalen. Det blir en reprise på forrige års semifinale i VM. Den gangen vant Danmark, men tapte finalen for Frankrike og fikk bare sølv. Nå sikter de danske «drenge» mot gullet, verken mer eller mindre.

Les flere nyheter her