Larvik vant gull med rekordseier

Karoline Dyhre Breivang og Larvik tok et nytt NM-gull i håndball fredag. Foto: Krister Sørbø (Scanpix) Les mer Lukk

Aldri har NM-finalen i håndball blitt vunnet med større margin enn da Larvik slo Stabæk 37-13 fredag.

Stabæk åpnet som varslet med tøft og resolutt forsvarsspill. Planen var at storfavoritten skulle kjempes i senk med ungdommelig pågangsmot. Den første tredelen av første omgang så det faktisk ut til at det unge bærumslaget kunne gi giganten fra Vestfold kamp. Etter elleve minutters spill var stillingen 3-2 til Larvik.

Les også: Forsvarte NM-tittelen med timålsseier

Men da Ole Gustav Gjekstads jenter begynte å ta seg forbi forsvarsmuren til Stabæk forsvant også spenningen. Veterankeeper Cecilie Leganger (36) plukket nemlig avslutninger fra Stabæks ungjenter som sukkertøy fra småjenter.

Stabæk forsøkte seg på dårlige muligheter, og Leganger hadde ingen problemer med å lese avslutningen de gangene de kom mot mål.

Få trodde Stabæk kunne hamle opp med Larvik før NM-finalen. Før første halvdel av cupfinalen var over var det nok ingen igjen i Oslo Spektrum som var optimistiske på underdogens vegne. Stabæk brukte 25 minutter på å score fire mål. På det tidspunktet hadde Larvik ti mål mer.

Les også: Norge tok VM-gullet!

Til pause sto det 18-6 til Larvik. Det ble ikke stort bedre for Stabæk etter pause. Larvik fortsatte å løpe inn mål etter mål og vant til slutt med hele 24 måls margin.

Les flere nyheter her