Hedin: - Alle landslag ville savnet Ege

SISTESKANSE: Keeper Steinar Ege under VM-kampen i håndball mellom Norge og Frankrike i Jönköping i Sverige i januar. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Landslagssjef Robert Hedin visste håndball-EM i Serbia i januar ville bli tøft. Uten målvakt Steinar Ege (39) blir utfordringen for Norge enda større.

Fakta om Steinar Ege  
Født: 10. april 1972


Høyde/vekt: 194 cm/94 kg

Yrke: Håndballproff

Posisjon: Målvakt

Klubb: København (Danmark).

Tidligere klubber: Viking, ØIF, Arendal, Kristiansand, Stavanger, Kiel (Tyskland), Gummersbach (Tyskland), FCK (Danmark).

Landskamper: 262.

Kilde: agkbh.dk.

Ege har spilt 262 landskamper i løpet av 16 år og alle Norges mesterskap siden 2005. Han har vært i samtaler med Hedin før han bestemte seg for å bli hjemme fra mesterskapet i Serbia.

– Det har vært en vanskelig beslutning å ta. Jeg har jo hatt en drøm om å vinne en medalje i mesterskap samt å delta i OL, og det har gjort at jeg har drøyd litt med beslutningen. Men kroppen min tåler ikke belastningen med et mesterskap nå, sier Ege til handball.no.

København-keeperen fyller 40 år i april. Han har nylig forlenget kontrakten sin med den danske klubben til våren 2014.

Vil savne Ege

Landslagssjef Robert Hedin har forståelse for Eges beslutning, men sier det norske laget vil savne sisteskansen.

– Det er trist å miste en så dyktig målvakt i Steinar. Alle landslag ville savnet en slik en betydelig spiller med solid mesterskapsrutine. Likevel åpner dette muligheten for de andre, sier svensken til NTB.

– Steinar er snart 40 år og spiller to kamper i uken. I tillegg har han to barn hjemme. Slikt tar på, så jeg forstår godt hvorfor han står over, forteller han videre.

Erevik får sjansen

Ole Erevik blir ny førstekeeper på landslaget. Han spiller til daglig i danske Aalborg, der også Hedin har jobb som hovedtrener.

– Ole har vært dyktig denne sesongen og blitt bedre. Et skifte måtte komme en gang, og da er kanskje dette ett riktig tidspunkt å gjøre det på når de andre målvaktene er på G, mener Hedin.

Den norske troppen samles i Hamar 2. januar og skal spille to oppkjøringskamper mot Egypt i Elverum.

EM i Serbia arrangeres 15.-29. januar. Norge møter svært tøff motstand i Slovenia, Island og Kroatia i gruppespillet. Uten Ege i mål blir oppgaven tyngre.– Vi har hele tiden visst at det vil bli tøft. Vi får se hvor langt det rekker, men vi skal gjøre vårt ytterste, sier landslagssjefen til NTB.

Les flere nyheter