Barn drept i nye angrep i Nigeria

En familie på tre ble drept i et angrep i en landsby i det sentrale Nigeria onsdag. Sør i landet ble sju barn drept i et angrep mot en koranskole.

– Tre mennesker, en mann, kona hans og datteren på tre, er bekreftet drept i landsbyen Uwuk. De ble angrepet om natten mens de sov, opplyser en talsmann for lokale myndigheter.

Ifølge øyenvitner i den hovedsakelig kristne landsbyen var det trolig muslimske medlemmer fra Fulani-stammen som sto bak angrepet.

Les også: Bølge av kirkeangrep i Nigeria


Uwuk ligger 20 kilometer fra byen Jos, som har vært herjet av en rekke angrep fra medlemmer av den ytterliggående islamistgruppen Boko Haram.

Sør i Nigeria ble seks barn og en voksen såret da ukjente kastet en bombe mot en koranskole tirsdag kveld. Barna var i alderen fem til åtte år. Koranskolen ligger i et hovedsakelig kristent område.

Les også: Frykten griper om seg i Nigeria

1. juledag ble 40 mennesker drept i flere angrep mot kirker nord i Nigeria, og et 30-tall butikker tilhørende kristne, et supermarked og boligen til en kristen leder ble stukket i brann i det samme området. Boko Haram mistenkes for å ha stått bak.

Les flere nyheter