Afghansk jente ble holdt fanget på et toalett

Afghansk jente ble holdt fanget på et toalett Les mer Lukk

Afghansk politi har reddet en tenåringsjente som ble mishandlet og stengt inne på et toalett i fem måneder fordi hun protesterte mot svigerforeldrene som ville tvinge henne til prostitusjon.

Den 15 år gamle jenta Sahar Gul ble funnet i kjelleren til ektemannens hus i den nordøstlige Baghlan-provinsen sent mandag etter at foreldrene hennes hadde meldt henne savnet til politiet.

– Hun var forslått, fingerneglene hennes var fjernet og armen hennes var brukket, sier politisjefen i distriktet, Fazel Rahman.

Les også: 14-åring rømte fra terrorister

– Hun ble brakt til sykehus med alvorlige sjokkskader. Hun hadde skader på leggene og i ansiktet, og neglene på venstre hånd var fjernet, forteller sykehussjef Pul-i-Khurmeri.

Tre kvinner, inkludert jentas svigermor, er arrestert i forbindelse med hendelsen. Jentas ektemann har rømt fra området, ifølge Rahman.

Jenta ble giftet bort til sin mann for sju måneder siden i naboprovinsen Badakhshan, men hun ble brakt til Baghlan for å bo der sammen med mannen. I denne tiden hadde ikke foreldrene hennes mulighet til å kontakte henne, forteller lederen for kvinnesaker i provinsen, Rahima Zareefi.

Les også: Kidnappet nordmann reddet i politiaksjon

Saken er et grusomt eksempel på hvordan kvinner i Afghanistan fortsetter å lide til tross for milliarder av dollar i internasjonal bistand som har strømmet inn i landet i løpet av det siste tiåret.

Afghanistans menneskerettighetskommisjon registrerte 1.026 tilfeller av vold mot kvinner i andre kvartal av 2011, sammenlignet med 2.700 tilfeller i hele 2010.

Ifølge en rapport fra Oxfam publisert i oktober har 87 prosent av afghanske kvinner opplevd fysisk, seksuell eller psykisk vold eller tvangsekteskap.

Les også: Kineser holdt sexslaver fanget i to år

Les flere nyheter her