Svensk politi jakter på «halloween-drapsmann»

Politiet jakter på mannen som drepte en mann i 20-årene i et kafélokale i Malmö mandag kveld. Foto: Johan Nilsson (Scanpix) Les mer Lukk

Svensk politi jakter fortsatt på mannen som iført halloween-maske stormet inn i et lokale i Malmö mandag kveld og skjøt og drepte en mann i slutten av 20-årene.

Masken gjerningsmannen benyttet, var ifølge øyenvitner og svensk politi svært lik en maske som ble benyttet i den amerikanske filmthrilleren «The Town» fra 2010.

Mannen var bevæpnet med to pistoler, og øyenvitner beskriver angrepet mot forsamlingslokalet Agadir som en ren henrettelse. Dette bekreftes også av svensk politi.

– Gjerningsmannen hadde til hensikt å likvidere denne personen, sier etterforskningsleder J-B Cederholm.

Kjenninger av politiet

Politiet har ennå ikke gått ut med identiteten til offeret, som satt og spilte kort ved et bord inne i lokalet da han ble truffet av flere skudd. To andre ble lettere såret i skytingen.

Alle de tre blir betegnet som kjenninger av politiet, men etterforskerne tror ikke at drapet var gjengrelatert. Politiet ønsker heller ikke å si noe mer om offerets kriminelle fortid.

Les også: Mann (30) skutt og drept på kafé i Sverige

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer, men det handler om ulike former for kriminalitet, sier en talskvinne for politiet i Skåne, Helena Ralmark.

Planlagt

Politiet kan heller ikke si om drapet har sammenheng med forrige ukes drap i Malmö, der en 55 år gammel håndverker som var i ferd med å renovere en kafé i sentrum av byen ble skutt og drept av to maskerte menn.

– Det er for tidlig å si noe om det, men det virker jo unektelig planlagt, sier Cederholm.

Han medgir at Malmö-politiet er hardt presset, og sier at de nå vil søke bistand utenfra.

– Vi kommer til begjære hjelp utenfra. Vi må gjøre det, vi greier ikke dette med den styrken av personell vi har, sier Cederholm.

Tømte magasinet

Politiet fikk melding om drapet på Agadir like før klokken 20 på kvelden 2. juledag. Da de kom til åstedet, hadde gjerningsmannen stukket av.

En av de 15 kafégjestene som var vitne til drapet, beskriver det slik i et intervju med avisa Aftonbladet:

– Jeg satt ved bordet ved siden av offeret. Det kom inn en gutt med halloweenmaske og en pistol i hver hånd. Han sa ikke et ord, men bare skjøt og skjøt og skjøt. Noen kuler traff gulvet og andre i beinet og hendene til kompisene til mannen.

– Han skjøt med begge pistolene samtidig, og han fortsatte å skyte da offeret lå nede, forteller et annet øyenvitner til Expressen.

Les flere nyheter her