Politimann foreslår å hedre Utøya-politimann

VIL HENDRE POLITIKOLLEGA: Hovedverneombud Einar Sagli i PU (t. v) tar til orde for å gi politimannen Trond Berntsen hederskorset post mortem. Til høyre lyser bildet av Trond Berntsen på storskjerm under den nasjonale minneseremonien etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i Oslo Spektrum 21. august. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Politimannen Trond Berntsen bør innstilles for tildeling av Politiets hederskors for sin innsats under terrorangrepet på Utøya. Det mener hovedverneombud Einar Sagli i PU.

Berntsen var terrorsiktede Anders Behring Breiviks første offer da han ankom Utøya 22. juli.

Det er hovedverneombud Einar Sagli i Politiets utlendingsenhet (PU) som vil innstille Berntsen til hederskorset, skriver VG.

Les også: – Du var en inspirasjon for rett og galt

– Alle politifolk som har mistet livet i tjeneste, har blitt tildelt hederskorset post mortem. Det står i statuttene. En slik handling som på Utøya hvor Trond var til stede, tilsier at han har rett og plikt til å gripe inn. Bare hans tilstedeværelse gjør at han er å betrakte som å måtte være i tjeneste, mener Sagli.

Mandag ble forslaget oversendt til PU-sjef Ingrid Wirrum. PU vil deretter sende det videre til Politidirektoratet for videre behandling ettersom det er politidirektøren som tildeler utmerkelsen.

Les flere nyheter