Frykten griper om seg i Nigeria

Mange mennesker brant inne i bilene sine under et angrep mot den katolske kirken i Madalla i Nigeria 1. juledag. Foto: Afolabi Sotunde (Reuters) Les mer Lukk

Frykten griper om seg i de nordlige delene av Nigeria etter at 40 mennesker ble drept i flere angrep mot kirker 1. juledag.

Hundrevis av mennesker prøvde mandag å rømme fra Damaturu på grunn av frykt for nye angrep og sammenstøt mellom politi og islamister.

Samtidig ble et 30-tall butikker tilhørende kristne, et supermarked og boligen til en kristen leder satt fyr på i nabobyen Potiskum sent søndag kveld.

Les også: Bølge av kirkeangrep i Nigeria

Den islamistiske bevegelsen Boko Haram har stått bak en rekke angrep på kristne i det nordlige Nigeria den siste tiden, men noen eksperter sier at angrepet på den katolske kirken St. Theresa i Madalla utenfor Abuja søndag innebærer en alvorlig opptrapping i et land som er delt mellom muslimer i nord og kristne i sør.

Regjeringen la skylden for tre angrep søndag på Boko Haram, blant dem selvmordsangrepet mot kirken ved Abuja akkurat da julemessen var over, der 35 mennesker ble drept.

Et angrep på en annen kirke og et selvmordsangrep i nordøst kostet også menneskeliv, og en tredje kirke ble også angrepet uten at noen ble drept eller skadd.

Les også:

Åtte kristne drept i Nigeria

Bekrefter bombe

500 drept etter valget i Nigeria

Les flere nyheter her