Branndødsfall kan bli laveste på 40 år

Selv om færre brenner inne, ligger Norge fortsatt på Europatoppen når det gjelder dødsbranner. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

Antallet omkomne i branner i Norge ser ut til å bli det laveste siden Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) startet registreringen i 1979.

Hittil i år har 44 mennesker omkommet i brann. I 2008 endte tallet på nær det dobbelte: 82, melder NRK. DSB-direktør Hans Kristian Madsen forklarer nedgangen med økt forebyggende arbeid.

– Vi har 500 årsverk som er dedikert til brannforebyggende arbeid i brannvesenet. I tillegg er det 600 årsverk på feiersiden, som er inne i hver enkelt bolig, sier Madsen.

Les også: Norge på Europatoppen i dødsbranner

De fleste husbranner oppstår i tidsrommet mellom klokken tre og seks på morgenen. I dette tidsrommet oppsto også brannen som torsdag kostet en 52 år gammel kvinne livet i et leilighetskompleks på Storhaug i Stavanger.

Desember er måneden i året med flest dødsbranner, med mellom ti og 15 omkomne personer de siste årene. Ti prosent av dødsbrannene i Norge fra 1997 til 2009, var påsatt, viser DSBs statistikk ifølge NRK.

Les flere saker i serien om branner i Norge

Les også:

Eldre brenner oftest inne

- Ikke regn med at brannvesenet redder deg

Takker seriekoblet røykvarsler for at sønnen overlevde

707 døde i brann

Slik får du en trygg julLes flere nyheter her