Strid om hvem som bombet i Syria

Sørgende: De 44 bombeofrene ble begravet lørdag. Foto: Scanpix/AP Photo/Muzaffar Salman Les mer Lukk

Det muslimske brorskapet i Syria skal ha påtatt seg ansvaret for selvmordsbombene som drepte 44 mennesker i Damaskus lørdag. Selv benekter de det, og skal være hacket.

– En av våre seierrike sunnibrigader greide å angripe den statlige sikkerhetsbygningen i Kfar Suseh i hjertet av umajjad-kalifatets hovedstad Damaskus, i en vellykket operasjon som ble utført av fire av våre kamikazer (selvmordsbombere), som er blant de beste av våre ærefulle menn.

Slik referer internasjonale nyhetsbyråer og NTB fra brorskapets offisielle hjemmeside. Videre står det at angrepene etterlot seg mange døde og sårede fra «rekkene til Assad-gjengene».

Les også: Titusener hyller presidenten

Forfalsket av Assad?

Julaften gikk imidlertid Brorskapet ut på sin hjemmeside og benekter å stå bak bombene. I stedet hevder de ifølge BBC at det er Assad-regjeringen som har laget en falsk nettside som utgir seg for å være deres.

Arabisktalende kan sjekke nettstedet her.

Tidligere har syriske myndigheter hevdet at det er al-Qaida som står bak angrepene. En paraplyorganisasjon for opposisjonen har påstått at det er regimet selv som sto bak.

Mange ofre

Både soldater og sivile var blant de 44 drepte og 166 sårede. Lørdag ble mange av dem begravd i Damaskus.

Les også: - Syrias ledere bør reformere eller gå

Flere titalls kister ble båret gjennom gatene i hovedstaden, mens gråtende menn, kvinner og barn fulgte sine kjære til graven. Kistene var svøpt i syriske flagg. Utenfor en moské samlet folk seg mens de sang at de døde var martyrer som hadde gitt sitt liv for Syrias frihet.

Les flere nyheter her.