Sønn siktet for å ha drept moren sin på Fauske

ÅSTEDET: Politiet i arbeid ved huset i Fauske der en kvinne torsdag ettermiddag ble funnet drept. Foto: Scanpix Les mer Lukk

En kvinne i 60-årene ble torsdag ettermiddag funnet knivstukket og drept utenfor sitt eget hjem på Fauske i Nordland. Kvinnens sønn er siktet for forsettlig drap.

– Den avdøde ble funnet utendørs i nærheten av sin egen bolig, og der befant det seg også flere andre personer, sier påtaleleder Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble funnet død utenfor hjemmet sitt på Fauske, men ble ifølge politiet trolig knivstukket inne.

På besøk

Salten politidistrikt fikk melding om knivstikkingen like etter klokken 16 torsdag ettermiddag. Politiet var på stedet klokken 16.15, og kvinnen ble erklært død en halvtime senere.

Les også: Kvinne knivdrept på Fauske

Ifølge politiet befant det seg flere personer på åstedet, deriblant kvinnens sønn, som er i 30-årene. Han var på besøk hos moren sin da ugjerningen skjedde, og er nå pågrepet av politiet, siktet for å stå bak ugjerningen.

Sønn til sykehus

– Mannen var skadd, og det var nødvendig å ta ham med til lege. Han har kuttskader og er nå er innlagt på Nordlandssykehuset, sier Kløkstad.

Ifølge politiet har mannen sannsynligvis påført seg kuttskadene selv.

Les også: Mann pågrepet for å ha drept sin egen mor i Larvik

Det er ikke kjent hva som var motivet for drapet, og mannen har foreløpig ikke blitt avhørt. Dette vil først skje så snart hans helsemessige tilstand tillater det.

Den siktede er ikke tidligere kjent for politiet, og både han og den avdøde er norske og bosatt på Fauske.

Les flere nyheter