Begjærer ny sakkyndigrapport

VIL HA NY BREIVIK-RAPPORT: Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen etter fengslingsmøtet i Oslo Tingrett for Anders Behring Breivik 14. november. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen sier til NTB at hun vil be tingretten oppnevne nye sakkyndige til å vurdere om Breivik er tilregnelig.

Torsdag offentliggjorde Den rettsmedisinske kommisjonen at de «ikke har noen vesentlige bemerkninger» til de sakkyndiges rapport av Anders Behring Breivik.

– Ved å velge formuleringen «ingen vesentlige bemerkninger» mener jeg vi ser at de har hatt spørsmål og interne uenigheter, sier bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.

Hun mener kommisjonens formuleringer trenger flere utdypninger. Etter samtaler med sine klienter torsdag er hun klar på hva veien videre blir.

– På vegne av mine klienter kommer vi til å begjære en ny sakkyndigrapport. Vi vil dermed at det skal bli oppnevnt nye sakkyndige som skal vurdere den siktede på nytt, sier Larsen.

Les også: Vakter studerte nærbilde av bombebil da det smalt

Larsen mener det ikke burde være noe problem å få til dette før rettssaken.– Det vil være en forutsetning av denne nye vurderingen av ham vil være klar til rettssaken starter 16. april, og det ser jeg ingen grunn til at det ikke skal være tid til, sier Larsen.

Les flere nyheter