Stoltenberg mener «ytringsansvar» er upresist

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på den halvårige pressekonferansen med julefrokost for pressen i Parkveien 45. Foto: Morten Holm / Scanpix Les mer Lukk

Statsminister Jens Stoltenberg mener debatten om hva man kan si etter 22. juli, er forvirrende, skriver VG.

Han synes ikke ordet «ytringsansvar», som AUF-leder Eskil Pedersen tok i bruk etter terrorangrepet i sommer, er presist nok.

– Jeg synes det er et upresist begrep. For jeg mener at vi har et ansvar for å ytre oss og for å ta til motmæle. Ikke for å nekte folk å si noe fordi jeg mener det er dumt det de sier, sier Stoltenberg til VG.

Etter terrorangrepet i sommer tok Eskil Pedersen fram uttrykket «ytringsansvar» i den norske offentligheten og mente at Fremskrittspartiet måtte ta ansvar for hatske holdninger i innvandringsdebatten.

– Ytringsfrihet innebærer blant annet at vi skal akseptere meninger, standpunkter og ytringer som vi er uenig med, som er provoserende og irriterende. Og det synes jeg kanskje er litt forvirrende når vi har denne debatten om debatten, fordi jeg synes det er lettere å debattere standpunkt enn å debattere om noen kan ha et standpunkt, sier Jens Stoltenberg.

Les flere nyheter