Norges fotballforbund:

Vil granske alle overganger siden 2007

Norges Fotballforbund skal sette alle internasjonale overganger i norsk toppfotball siden 2007 ut til ekstern gransking, ifølge fotballpresident Yngve Hallén (t.v.). Foto: Morten Holm (Scanpix) Les mer Lukk

Fotballforbundet varsler at alle internasjonale overganger i norsk toppfotball siden 2007 skal få en ekstern gransking.

NFF vil komme med en pressemelding om saken i løpet av onsdag kveld, ifølge Aftenposten.no.

– Vi har satt i gang prosessen med å informere internt, men ønsker foreløpig ikke å si noe mer, sa fotballpresident Yngve Hallén til Aftenposten.

I en SMS til flere sentrale fotballedere i Norge skriver fotballpresidenten at politiets og skatteetatens aksjoner den siste tiden har resultert i beslutningen om gransking. Avgjørelsen ble tatt etter et møte med skattedirektoratet onsdag.

Les også: Utelukker ikke flere pågripelser i Gunnarsson-saken

Alle internasjonale overganger for lag i eliteserien, 1. divisjon og kvinnenes toppserie de siste fire årene vil bli satt under lupen.

Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, ser fram til å få fakta på bordet.

– Dette er en naturlig sak for å få fram konkrete fakta. Klubbene ønsker full åpenhet, og vi vil vise at vi har orden i eget hus, sier Røine til NTB.

– Vi frykter ingenting. Skulle det komme fram flere problemstillinger, får vi en dialog om det. Jeg tror klubbfotballen vil komme styrket ut av en slik gransking, mener NTF-direktøren.


Les flere nyheter her