18-åring pågrepet etter hjemmeran i Oslo

Et par i 30-årene ble bundet og fraranet mobiltelefoner og kredittkort på Refstad i Oslo søndag morgen. En 18-åring ble senere pågrepet av politiet.

– To personer har tatt seg inn i leiligheten og bakbundet de fornærmede og fraranet dem fire iPhoner, en laptop og fire bankkort og kredittkort. Samtidig truet de dem til å oppgi kodene på kredittkortene, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet om hjemmeranet klokka 7.07. Det er uklart hvordan ranerne kom seg inn i leiligheten. Etter ranet stakk de fra stedet i en bil.

– De to fornærmede er fysisk uskadd, sier Jørstad.

– Kreativt politiarbeid

Etter det politiet beskriver som fantastisk politiarbeid ble en person pågrepet på Skøyen. Mannen er en 18-åring som var i besittelse av en av parets iPhoner.

– Etter nitid og kreativt politiarbeid pågrep vi en av de etterlyste gjerningsmennene i en drosje på Skøyen. Han var i besittelse av ikke mindre enn fire iPhoner, en laptop, men ikke bankkortene. En av disse mobiltelefonene stammet fra den aktuelle leiligheten, sier Jørstad.

Han forteller at paret beskrev de to ranerne som afghanere, men politiet antar at begge to er nordafrikanere.

– Vi søkte etter to gjerningsmenn, men har så langt ikke klart å finne den andre som antas å være eller har vært i besittelse av bankkortene, sier operasjonslederen.

Veldig alvorlig

Åstedet blir søndag formiddag undersøkt av krimteknikere, og overvåkingsvideoer er sikret fra flere steder. Politiet har snakket med flere vitner.

– Det er en stund siden vi har hatt slike hjemmeran, men vi ser på dette som veldig alvorlig. Det truer den tryggheten man skal ha i hjemmet sitt, sier Jørstad.Han vil ikke gå nærmere inn på etterforskningsmetodene som førte til den første pågripelsen.

Les flere nyheter