Far dømt for overgrep mot døtre over mange år

En mann i 50-årene er i Ofoten tingrett dømt til fire og et halvt års fengsel for incest mot sine tre døtre. En av dem ble utsatt for overgrep over en periode på elleve år.

Tingretten skriver at det er særlig skjerpende at en av døtrene er lettere psykisk utviklingshemmet, melder NRK. Overgrepene han er dømt for, skjedde fra 1993 til 2009.

– Retten legger til grunn at de seksuelle overgrepene i form av utuktig omgang, herunder samleier, har skjedd relativt hyppig og jevnlig i årene fra hun var åtte-ni år og helt fram til 2009, skriver Ofoten tingrett om overgrepene mot den utviklingshemmede datteren som pågikk i elleve år.

Mannen erkjente straffskyld etter tiltalen, noe retten har sett på som formildende. Saken ble kjent for politiet i februar i fjor. I tillegg til fire og et halvt års fengsel, må han betale de tre døtrene til sammen 450.000 kroner i oppreisning.

– Når det gjelder oppreisningen for min klient, så er summen akseptabel. Men straffeutmålingen anser vi som noe for mild, sier advokat Are Johnsen til NTB. Han har bistått en av døtrene. Retten har funnet bevist over ti overgrep mot henne over en sjuårsperiode, blant annet samleie før hun fylte 14 år.

Dommen ble avsagt 28. november og forkynt for tiltalte 6. desember.

Les flere nyheter