Loe og Sørensen siktet i Gunnarsson-saken

Politiadvokat Morten Stene sier at de to nye siktelsene styrker Gunnarsson-saken som straffesak. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX. Les mer Lukk

Styreleder Lars Holter Sørensen i Stabæk AS og tidligere styreleder i Stabæk Fotball, Erik Loe, ble fredag pågrepet og siktet i overgangssaken rundt Veigar Páll Gunnarsson.

Politiet i Asker og Bærum gjennomførte fredag det de beskriver som udramatiske ransakinger av de siktedes boliger.

Både Loe og Sørensen er siktet for grovt økonomisk utroskap, den samme siktelsen som gjelder for sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk i samme sak.

– Vi har siktet to nye personer i saken, og dette skjer på bakgrunn av informasjon som er kommet fram under etterforskningen. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer om de konkrete opplysningene, men det er blant annet kommet fram nye opplysninger gjennom avhør, sier politiadvokat Morten Stene i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Les også: Olsen og Haakonsen benekter straffskyld

Avhøres fredag

Han opplyser at politiet har sikret seg dokumenter og elektronisk materiale under ransakingen av de siktedes boliger.

– Ettersom det var skjellig grunn til mistanke av disse personene, fikk vi rettens godkjenning til å gjennomføre ransakelsene. Det hele skjedde udramatisk. De to siktede er nå i politiets varetekt og vil bli avhørt fredag, sier Stene.

Les også: Stabæk og Nancy enige om kompensasjon

Han opplyser at den ene siktede ble tatt med av politiet, mens den andre møtte selv etter å ha blitt kontaktet.

– Styrker saken

Politiet utelukker ikke flere siktelser i saken som omfatter fotballklubbene Vålerenga, Stabæk og Rosenborg. Stene forteller at det stadig kommer fram nye opplysninger i saken.

– Det kommer stadig fram nye ting, og det at vi har fått to nye siktelser, styrker saken som en straffesak, sier han.

Truls Haakonsen i Vålerenga og Inge André Olsen i Stabæk ble pågrepet og siktet i saken 30. november. Siktelsene har en strafferamme på seks års fengsel.

Loe uenig i siktelsen

Loes forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til Dagbladet at hans klient er uenig i siktelsen, men at han er villig til å forklare seg.

– Han sier han ikker kjennskap til noe uregelmessig. Han vet hva politiet vil spøøre ham om, og vi vet ikke grunnen til siktelsen, sier Elden.

Advokat Pål M. Andreassen bistår Lars Holter Sørensen i saken. Det har foreløpig ikke lyktes NTB å komme i kontakt med Andreassen.

Lurte Nancy

Det er Veigar Páll Gunnarssons klubbskifte fra Stabæk til Vålerenga i sommer og forholdene rundt overgangen som etterforskes av politiet.

Klubbene ble enige om en pris på 1 million kroner for islendingen, mens Vålerenga samtidig betalte rundt 4 millioner kroner for en kjøpsopsjon på Stabæk-spilleren Herman Stengel.

Franske Nancy har på sin side krav på 50 prosent av overgangssummen for Gunnarsson. Stabæk har slik politiet ser det vært interessert i å få summen lavest mulig.

Bærumsklubben har i senere tid blitt enig med Nancy om en kompensasjon i saken.

Les flere nyheter her