Nekter flere avhør med politiet

Morgan Andersen føler han har blitt utsatt for overgrep av politiet, og nekter nå å stille til flere avhør. (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX) Les mer Lukk

Morgan Andersen hevder han ble tvunget til å kle seg naken da han ble pågrepet av politiet tirsdag.

– Jeg måtte først overlevere alle eiendelene mine ved en skranke. Deretter ble jeg tatt med til cella, hvor jeg ble nødt til å ta av meg klærne mens jeg ble filmet. I tillegg ba fengselsvakten meg om å gå naken ned i knebøy, hvorpå han sjekket om jeg hadde noe i endetarmen, sier Morgan Andersen til Dagbladet.

Han føler seg utsatt for et overgrep fra politiets side. Nå nekter han å stille til flere avhør.

– Politiet og Skatt øst lekker alt til mediene. Men jeg har samarbeidet med dem og vil fortsette med det hvis de ønsker det. I en eventuell rettssak vil jeg stille som tiltalt eller vitne, sier Andersen.

Les også: Morgan Andersen skal være pågrepet i Piiroja-saken

Politiadvokat Kåre Solvoll hadde ikke grunnlag for å bekrefte eller avkrefte politiets framgangsmåte i forbindelse med pågripelsen da Dagbladet kontaktet ham torsdag kveld.

Andersen er tidligere sportssjef i Fredrikstad. Han er én av fire personer som er siktet i skattesaken rundt Raio Piiroja. Fredag bestemte Andersen seg for å anmelde politiet etter behandlingen han fikk i forbindelse med pågripelsen og avhøret.

– Måten politiet behandlet meg på, mener jeg er et maktovergrep, og jeg har satt en advokat på saken, sier Andersen til VG Nett.

Ser på rutiner

Visepolitimester ved Østfold, Thor B. Klepper sier til VG at de vil se på sine rutiner.

– Jeg legger til grunn at det han sier er riktig, og vi har en arrestinstruks som sier at alle som settes i arrest skal visiteres. Først og fremst for at man ikke skal kunne gjøre skade på seg selv. Så er omfanget et spørsmål, og her må vi nok presisere vår arrestinstruks noe mer slik at det blir en konkret vurdering i hvert enkelt tilfelle. Vi må gå inn og se på våre rutiner, sier Klepper til VG Nett.

Les også: Morgan Andersen har sagt opp i Stjernen

– Så politiet tar selvkritikk i denne saken?

– Han (Morgan Andersen) kan nok få min støtte her. Vi må være klare på at det skal være en vurdering i hvert enkelt tilfelle. Det er en systemfeil vi er nødt til å rette opp i, og vi er i gang. Det er forskjell på en som settes inn for drap og en som er tiltalt for medvirkning til skatteunndragelse, sier Klepper, og presiserer nok en gang at han ikke kjenner omstendighetene i denne konkrete saken.

Les flere nyheter her