Dømt til ti år for kunstnerdrap

Den anerkjent tekstilkunstneren Turid Holter ble drept i sitt hjem i Fredrikstad i mai i år. Foto: Eva Fretheim, Moss Avis Les mer Lukk

Den 29 år gamle kvinnen som var tiltalt for å ha drept tekstilkunstneren Turid Holter i Fredrikstad i mai i år, er dømt til ti år og seks måneders fengsel.

I tillegg til fengselsstraffen dømmes kvinnen til å betale drapsofferets datter 69.000 kroner i erstatning og 200.000 kroner i oppreisning, skriver Fredriksstad Blad.

Aktor la ned påstand om elleve års fengsel, men retten har gitt noe strafferabatt fordi kvinnen tilsto drapet og med tanke på kvinnens vanskelige barndom og ungdom, samt feilvurderinger fra hjelpeapparatet i psykiatrien.

Kvinnen har sittet i varetekt i 219 dager, noe som trekkes fra straffen.

Les også: 28-åring varetektsfengslet etter drap i Fredrikstad

Den 29 år gamle drapstiltalte kvinnen erkjente i retten forsettlig drap, og innrømmet også tyverier fra kunstnerens bolig.

Turid Holter var 75 år gammel da hun ble drept i hjemmet sitt på Cicignon i Fredrikstad 14. mai i år. Hun ble funnet to dager senere.

Les også: Tilstår drap på kustner

Det var den tiltalte kvinnen som ringte og varslet politiet. 29-åringen var Turid Holters leieboer og ble pågrepet på Grand Hotel i Oslo to dager etter at Holter ble funnet død.

Les flere nyheter her