Hacker-siktede ungdommer løslatt

De fem ungdommene som onsdag ble pågrepet i en politiaksjon rettet mot hackere, er løslatt.

– De fem ble løslatt etter avhør, opplyser politioverbetjent Hanne Persson som leder forebyggende enhet ved Majorstua politistasjon til NTB. Hun har ansvaret for etterforskningen av saken.

De fem, som er i alderen 17 til 21 år, ble pågrepet i en samordnet aksjon onsdag morgen og har siden sittet i avhør i sine respektive politidistrikter.

De unge mennene skal ha tilknytning til hackergruppen Noria som hacket e-postene og Twitter-kontoen til terrorsiktede Anders Behring Breivik. Ifølge Dagbladet skal flere av disse nå ha lagt kortene på bordet.

Ingen endringer i siktelsen

Onsdagens pågripelser ble koordinert fra Majorstua politistasjon i Oslo, og ble gjort i fire distrikter – Hedmark, Romerike, Østfold og Agder.

– Dette startet som en trusselsak der vi har etterforsket oss fram til et miljø som hacker seg inn på e-postsystemer og slik får kontroll over Facebook-profiler, sier Persson.

På tross av torsdagens løslatelse foreligger det ingen endringer i siktelsen, som omhandler trusler og id-tyveri.

– De har valgt ut spesielle personer som de har gått løs på, og lagt ut egenmeldinger og bilder via deres kontoer. Vi har fått anmeldelser fra enkeltpersoner, men hvor stort omfanget er utover dette kan vi ikke si noe om enda, Nå er vi over i en etterforskningsfase og har store beslag å gå igjennom, sier politioverbetjenten.

Les også: - Hacking er et økende problem

Les flere nyheter her