Sunderland sparket Steve Bruce

Steve Bruce er sparket som Sunderland-manager. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Darren Staples. Les mer Lukk

Steve Bruce er sparket fra managerjobben i Sunderland etter klubbens svake resultater i høst.

Det meldte klubben selv onsdag. Styreformann Ellis Short forklarte at avgjørelsen ikke var enkel, selv om Sunderland-tilhengerne protesterte høylytt mot Bruce i helgen.

– Dette har vært en tøff tid for alle i Sunderland, og ingen hadde verken sett for oss eller forventet denne situasjonen. Det er min jobb som styreformann hele tiden å handle i klubbens interesser. Jeg kan forsikre alle om at dette ikke er en beslutning som har vært enkel, sa Short i en pressemelding.

Les også: Hevder Sunderland vil ha Solskjær

1-2-tapet hjemme for daværende tabelljumbo Wigan gjorde slutt på klubbledelsens tålmodighet med Bruce, som har vært manager for nettopp Wigan og Birmingham i engelsk eliteserie tidligere.

– Dessverre har resultatene denne sesongen rett og slett ikke vært gode nok, og jeg føler tiden er inne for å gjøre en utskiftning, la styreformannen til, før han takket Bruce for det han har bidratt med de siste 2,5 årene.

Sunderland ligger på 16.-plass, kun to poeng over nedrykksstreken. Bruce har slitt med å opparbeide seg tillit også hos klubbens tilhengere etter ankomsten før 2009/2010-sesongen.

Den tidligere Manchester United-spilleren støttet nemlig Sunderlands erkerival Newcastle som unggutt.

I går meldte nettstedet Ontheminute.com hevder Sunderland ønsker Ole Gunnar Solskjær som ny trener i klubben.

Les flere nyheter her