Siem fikk politianmeldelsene rett i fanget

Kjetil Siem forlater TVNorge til fordel for Norges Fotballforbund. Foto: Heiko Junge / Scanpix. Les mer Lukk

Kjetil Siem ble presentert som ny generalsekretær i NFF samtidig som om nyheten om at to fotball-ledere er blitt siktet i den mye omtalte Gunnarsson-overgangen.

Siems viktigste jobb framover blir å snu en omdømmetrend i norsk fotball.

Alvoret kom rask på plass i NFFs lokaler da anmeldelsene i Gunnarsson-saken ble tatt opp under presentasjonen av Siem. Den nye generalsektæren fikk to siktelser rett i fanget.

– Vi er klar over at politiet har gått til pågripelse, og det at man er pågrepet er alvorlig. Vi må forholde oss til det, men det er selvsagt ikke bra for omdømmet vårt. Samtidig vil det kanskje være preventivt fordi vi får ryddet opp i en ukultur, sa Siem.

Les også: Haakonsen og Olsen siktet i overgangssaken i Stabæk

Siem som har bakgrunn som klubbdirektør i Vålerenga kjenner godt til hvilke kreative løsninger som finnes innen fotballen med klausuler og andre tekniske ting i kontraktene.

Gledens dag?

– Dette er en gledens dag, åpnet Fotballpresident Yngve Hallén seasansen på Ullevaal stadion. Et samlet styre har gått inn for Kjetil Siem som ny generalsektrær, og han har sagt ja til jobben, sa fotballpresidenten.

Hallén kunne opplyse at Siem ble headhuntet av jobbselskapet Adecco-Select til jobben. Siem tok seg litt betenkningstid, men da han fikk vite at han var innstilt til jobben fra et enstemmig fotballstyre bestemte han seg for å si ja. Beslutningen tok han tirsdag.

– Kjetil har den rette kunnskapen om kompleksiteten i fotballforbundet, han er uredd til å fatte vedtak, og han har et bredt kontaktnett både innen UEFA og FIFA, sa Hallén om noen av kvaliteten til den nye generalsekretæren.

Ikke interessert

Selv har ikke Siem vært særlig interessert i å jobbe med fotballen på så nært hold etter at han avsluttet jobben som leder for sørafrikansk Premier Soccer League, men da jobbselskapet tok kontakt endret ting seg.

– Det ble sådd et frø, og i løpet av den tiden gikk det over i noe jeg hadde lyst på.

Siem vil ikke love noen stor revolusjon. NFF er et lokomotiv i norsk fotball som trengs å styres.

Siem kommer fra stillingen som sportsdirektør i TVNorge/Max, som nylig måtte se at TV 2 sikret seg fjernsynsrettighetene til de to siste eliteseriekampene. Canal+ hadde sikret seg de seks kampene for betal-TV.

51-åringen har også lang fartstid som journalist og fotballeder. Han har erfaring fra blant annet Aftenposten og TV 2.

Fra 2003 til 2005 var han direktør i Vålerenga. Senere har han vært direktør i Norsk Toppfotball og i sørafrikansk fotball. Kjetil Siem har også skrevet en rekke bøker.

I Norges Fotballforbund erstatter han Paul Glomsaker, som sa opp tidligere i høst etter uenighet med president Yngve Hallén.

Les flere nyheter