Én pågrepet etter slagsmål i Oslo

To personer er skadd på Stovner etter det som trolig er knivstikking. Foto: Krister Sørbø (Scanpix) Les mer Lukk

En mann ble natt til onsdag pågrepet etter at han skal ha vært involvert i en knivstikking i Oslo tirsdag kveld. To personer med stikkskader ble sendt til sykehus.

Den 47 år gamle mannen ble pågrepet på E6 ved Sarpsborg etter at Oslo politidistrikt fikk tips om at vedkommende var på flukt ut av byen sørover langs E6.

– Vi kontaktet våre kolleger i Follo og Østfold politidistrikt som gjorde en kjempeinnsats og foretok en kontrollert pågripelse av mannen. Han ble pågrepet uten dramatikk klokken 01.54 og er transportert til arresten i Oslo, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB.

Funnet med stikkskader

Mannen er pågrepet og mistenkt for legemsbeskadigelse etter at to personer ble stukket med kniv eller et lignende våpen utenfor Fossum kirke på Stovner i Oslo tirsdag kveld.

– Tilstanden for den ene er uavklart, mens den andre er stabil. De to ble sendt til Oslo universitetssykehus i ambulanse, sier Ege.

Les også: Tre personer skadd i knivstikking i Oslo

Politiet opplyste først at det dreide seg om tre personer, men nedjusterte antallet til to etter hvert som de fikk flere opplysninger om hendelsen..

– De to som er skadd, har stikkskader. Vi vet ennå ikke om det er brukt kniv eller et annet redskap, det vil den videre etterforskningen kunne avdekke, sier Ege.

Det er på det rene at det var flere personer enn de to skadde involvert i hendelsen, men politiet har ennå ikke fått oversikt over hvor mange det kan være.

Må ha tolk

– Det var veldig mange som ringte politiet og sa ifra om hendelsen, så her er det mange vitner som kan ha sett noe. Vi er veldig interessert i at disse tar kontakt med politiet, oppfordrer Ege.

Politiet har ikke fått gjennomført avhør av de to fornærmede på sykehuset, og heller ikke av den pågrepne og antatte gjerningsmannen. Det må først skaffes tolk før han kan avhøres.

Bilen mannen kjørte, er tauet inn til Oslo og skal gjennomgå kriminaltekniske undersøkelser.

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 22.54 tirsdag kveld.

Les flere nyheter her