Tiltalt for voldtekt mot mindreårige

En mann fra Nord-Trøndelag er tiltalt for seksuelle overgrep mot elleve mindreårige jenter. De alvorligste tiltalepunktene er fire voldtekter.

Rettssaken mot den 32 år gamle mannen begynner i Namdal tingrett mandag. Den er en av de mest omfattende sedelighetssakene i Nord-Trøndelag noen gang.

Dersom han blir kjent skyldig, risikerer 32-åringen fengsel i opp til 15 år.

Chattekanal

Mannen har brukt chattekanaler på internett for å få kontakt med jentene, som er fra Oslo-området, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag.

Han vil i grove trekk erkjenne de faktiske forhold i tiltalen, men ikke punktene som gjelder voldtekt, sier mannens forsvarer, advokat Ivar Hustad, til NTB.

I politiavhør skal han ha forklart at den seksuelle omgangen var frivillig, og at mange av jentene selv tok kontakt med ham på chattekanalen.

Alle de elleve jentene vil forklare seg for tingretten, opplyser aktor i saken, politiadvokat Amund Sand til NTB.

Brukte webkamera

Overgrepene skal ha skjedd fra 2007 til 2011. Den yngste av de tre han er tiltalt for å ha voldtatt, var bare 13 år da overgrepet skjedde. I tillegg til voldtektene er han også tiltalt for flere tilfeller av samleie med jenter under 16 år.

Han er også tiltalt for å ha «forledet barn til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd», som det heter. Han skal blant annet ha overtalt jenter til å kle av seg foran webkamera, og sende ham nakenbilder av seg selv.

Selv skal han ha onanert foran webkamera.

Tiltalen omfatter også besittelse av barnepornografi og såkalt «grooming» – å pleie kontakt med mindreårige i den hensikt å begå seksuelle overgrep.

Nettverk

Politiet mener 32-åringen har vært med i et større nettverk av menn fra ulike deler av landet. På egne chattesteder har de utvekslet erfaringer, tips og ønsker om seksuell omgang med mindreårige.

– Det er ikke snakk om et nettverk som har samarbeidet om konkrete overgrep, men egne nettsteder der de har kontakt med hverandre for å utveksle tanker og ønsker, sier politiadvokat Amund Sand.

Politiet i Nord-Trøndelag kom under vær med dette nettverket da de ettergikk kontaktinformasjon under etterforskningen i en annen sak. Det har resultert i fire separate saker mot menn fra fylket. Av dem er saken som starter mandag den klart mest alvorlige, sier Sand.

Det er satt av fem dager til saken i Namdal tingrett.

Les flere nyheter.