Minst seks Stabæk-spillere kan bli sagt opp

Stabæk-spiller Morten Skjønsberg er kritisk til klubbens håndtering av den økonomiske situasjonen. Minst seks spillere fikk oppsigelsesvarsel av Stabæk onsdag. Foto: Morten Holm (Scanpix) Les mer Lukk

Landslagskeeper Jon Knudsen og flere andre fikk onsdag oppsigelsesvarsel fra Stabæk. Bærumsklubben må kutte utgifter, men spillerutvalget er ikke imponert over framgangsmåten.

Sju eller åtte spillere skal onsdag ha fått brev fra Stabæk-ledelsen hvor de blir innkalt til såkalte drøftelsesmøter. Etter det TV2 erfarer omfatter dette Jon Knudsen, Jan-Kjell Larsen, Haris Skenderovic, Tor-Marius Gromstad, Torstein Andersen Aase og Gilles Ondo.

– Seks-sju av oss har fått brev der det står at vi én og én skal inn til drøftelsesmøter. Det innebærer at vi skal snakke om mulige oppsigelser av de spillerne som har fått brev, sier Morten Skjønsberg, som sitter i spillerutvalget i Stabæk.

Les også: – En skammens dag

Spillerne forbannet

Skjønsberg kan ikke bekrefte hvilke spillere det er snakk om, men sier at han er kritisk til måten klubben har håndtert den økonomiske situasjonen på.

– Vi mener at (flytting) til Nadderud har vært en realitet, og det burde man tatt til etterretning. Vi er forbanna fordi vi i siste uken før ferie får dette i fanget, sier Skjønsberg til TV 2.

Mye tyder samtidig på at Stabæk også vil stå uten trener etter sesongen. Ifølge Borås Tidning tar Jörgen Lennartsson over treneransvaret i Elfsborg etter Magnus Haglund, som onsdag ble klar for Lillestrøm.

Les også: Stabæk flytter tilbake til Nadderud

Kan bli rettssak

Leder i spillerorganisasjonen NISO, Joachim Walltin, har varslet at det kan bli aktuelt å gå rettens vei for å sikre spillernes rettigheter. Skjønsberg håper det ikke trenger å gå så langt.

– Blir det oppsigelser, blir det opp til hver enkelt spiller å vurdere om de vil bestride oppsigelsen. Da vil NISO støtte sine medlemmer. Det er veldig leit for klubben om det skulle gå så langt, sier han og legger til:

– Jeg er meget kritisk til måten klubben har gått fram på, og jeg synes det er mangel på respekt overfor de ansatte. Slik jeg har forstått det, ønsker klubben å beholde de spillerne som har salgsverdi og si opp ansatte før de selger spillerne.

Les også: Vålerenga og Stabæk etterforskes av politiet

Det eneste svaret Stabæk-ledelsen har gitt i forbindelse med oppsigelsesvarslene, er at den ikke ønsker å kommentere saken så lenge prosessen pågår.

Les flere nyheter her