Haglund blir ny Lillestrøm-trener

LSKs nye trener Magnus Haglund ble onsdag pressentert på Åråsen av leder i klubben Per Mathisen. Foto: Morten Holm / Scanpix Les mer Lukk

Magnus Haglund ble onsdag presentert som ny trener for eliteserieklubben Lillestrøm.

Svensken har vært knyttet til stillingen en god stund. Han gjennomførte sin siste trening med Elfsborg tirsdag. Han begynte trenerjobben i laget fra Borås i 2004 og ledet klubben til svensk seriemesterskap to år senere.

– Da jeg kom til Elfsborg hadde klubben tre 10.-plasser på rad. Jeg opplevde å komme til en klubb som virkelig ville bli bedre og vinne noe. Jeg føler at situasjonen er mye den samme her, sa Haglund da LSK presenterte ham som sin nye trener onsdag.

– Elfsborg vant seriegull for første gang på 45 år. Vi holdt oss i toppen og spilte europacup seks år på rad. Jeg ser store likheter med tiden da jeg begynte der og situasjonen i Lillestrøm nå, la 38-åringen til.

Styreleder Per Mathisen ønsket onsdag den tidligere Halmstad-keeperen velkommen og avslørte at LSK og Haglund har undertegnet en toårskontrakt.

– Vi har jobbet med dette i en måneds tid og det ble fort klart for oss hvem som var førstevalget. Vi er helt sikre på at vi har fått den beste treneren vi kan få, sa LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann ifølge Romerikes Blad.

Før neste sesong er det klart at nye fjes blir å se på Åråsen. Spillere som Erik Midtgarden (eks Odd Grenland), Isak Scheel (Sogndal) og Sead Ramovic (eks Tromsø) er allerede bekreftet før kommende sesong.

Haglund tror Lillestrøm får muligheten til å hente forsterkninger før neste sesong.

– Vi er kommet opp på et økonomisk nivå som gjør at vi kan hente noen spillere til, sa Haglund.

Henning Berg fikk sparken som LSK-trener i slutten av oktober. Petter Belsvik og Magnus Powell har ledet laget i sesonginnspurten.

Lillestrøm ligger på 13.-plass foran siste serierunde hvor laget møter Fredrikstad hjemme på Åråsen.

Les flere nyheter her