Vil begrense tilgangen til «Trekant»

Andre sesong av NRK-serien Trekant ledes av f.h.: Benjamin Silseth, Johanna Djena Zamble og Even Jørs. TV-serien tar for seg temaer rundt sex. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Les mer Lukk

Sexopplysningsserien «Trekant» er fritt tilgjengelig på NRKs Nett-TV uten noen form for brukerkontroll. Det vil Kringkastingsrådets leder ha slutt på.

Den omstridte sexserien er svært populær på NRK Nett-TV og kan sees døgnet rundt. NRKs eneste tiltak for å forhindre at barn og yngre ungdom ser serien, er en merking om at programmene har 16-års aldersgrense, skriver Dagsavisen.

Kringkastingsrådets leder May-Helen Molvær Grimstad, forhenværende stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, vil ikke ha serien liggende fritt ute på nett-TV.

– Personlig mener jeg at en serie som «Trekant» krever mer effektive tiltak enn aldersgrensemerking. Serien er ikke egnet for de under 15. NRK bør gjøre mer for å forhindre at barn og unge under 15 ikke får tilgang til serien, sier Molvær Grimstad.

Se også: - Norge trenger Trekant

Programserien ble et tema i Kringkastingsrådet i fjor, men siden årets sesong har fått et mer eksplisitt uttrykk, ser Molvær Grimstad behovet for å diskutere serien på nytt med de andre rådsmedlemmene.

Alle de ti TV-sendte episodene av serien er inne på NRK nett-TV topp 15. Til sammen er episodene avspilt nær 4 millioner ganger. Forrige ukes mye omtalte orgasmeepisode er vist over 550.000 ganger på fem dager, men NRK ønsker ikke å fjerne serien fra nett-TV.

– NRK skal være et trygt nettsted, men som allmennkringkaster med et bredt tilbud også for voksne er det ikke alt innhold som egner seg for barn. Foreldre bør også følge med på barnas nettbruk, og dette er naturligvis viktigere jo yngre barna er, sier programdirektør Per Arne Kalbakk i NRK.

Les flere nyheter