Pokalen kom til «rosenes by»

Moldes Davy Angan (t.v.) setter inn 1-0 i duell med Kjetil Berge (t.h.) under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion i Molde søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix. Les mer Lukk

Etter mange års ventetid kunne Molde endelig ta imot pokalen som bevis på at årets seriemester hører til i «rosenes by».

Og timingen var helt perfekt: I klubbens feiring av 100-årsjubileet og med hjemvendte Ole Gunnar Solskjær i trenerrollen.

– Det var verdt å flytte hjem for å oppleve dette. Gutta på laget fortjener et slikt øyeblikk, sa Solskjær til TV 2 Sport etter kampen.

Søndagens hjemmekamp mot Sarpsborg var rammet inn i gull, og publikum var med på notene i et antall av 11.218, de fleste av dem hjemmefans.

Les også: Tromsø mot sølv

Det de fikk servert var en seriemester verdig, selv om noen av de største profilene fikk spillefri. Molde «nøyde» seg med 3-1 etter scoringer av Davy Claude Angan, Vini Dantas og Magne Simonsen.

Startet lørdag

Klubbens gullfest hadde allerede startet lørdag kveld i Akerhallen, dit 3.000 Molde-frelste tok veien og hyllet sine helter. Med musikkinnslag av Di Derre, Fun Fighters og Polka Bjørn og Kleine var det fullt trøkk i Moldes hjemmearena.

Det toppet seg da Daniel Berg Hestad overrasket alle som vokalist på Di Derre-låten «75». Veteranen og midtbanedirigenten fikk også æren av å motta pokalen fra fotballpresident Yngve Hallen etter søndagens match.

Planer for 2012

Solskjær uttalte at han ville la en del nye krefter slippe til i de to siste serierundene. Molde-treneren har allerede begynt å legge planene for neste sesong, og derfor vil han teste ut litt nytt før sesongen tar slutt.

Les også: Overtidsmål sendte Start ned

Solskjær og co. fikk søndag også en kjærkommen revansj for 0-3-nederlaget for Sarpsborg i serieåpningen. Akkurat det tapet sved hos mange Molde-tilhengere, og tvilen ble sådd om laget var godt nok til medalje.

Nådeløs avslutning

I søndagens oppgjør mot tabelljumbo og nedrykksklare Sarpsborg leverte Molde varene. Davy Claude Angan ga hjemmelaget ledelsen etter 12 minutters spill. Angan snurret rundt med en Sarpsborg-forsvarer og var nådeløs i avslutningen.

Seks minutter senere var Vini Dantas på farten, fikk servert alt av Angan og scoret sikkert i sin første kamp fra start i Molde-trøya. I det 33. minutt reduserte Morten Giæver til 1-2 med et knallhardt og velplassert skudd med venstrebeinet, men Molde ville det annerledes, satte inn 3-1 ved Magne Simonsen og drepte all spenning.

Eliteserien: Brann-LSK 2-0, FFK-AaFK 3-1, Molde-Sarp. 3-1, Odd-Sogndal 1-0, Stabæk-Hauges. 1-2, SIF-VIF 2-1, TIL-RBK 3-1, Viking-Start 1-1.

Les flere nyheter her