– Rettet våpenet på Breiviks hode og presset fingeren mot avtrekkeren

NÆR SKUTT PÅ UTØYA: Terrorsiktede Anders Behring Breivik i politiets pansrede bil på vei til avhør i Politihuset i Oslo. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Politiets beredskapstropp fryktet at Anders Behring Breivik hadde på seg en bombevest og var nær ved å skyte ham på Utøya, ifølge VG.

De tungt bevæpnede polititjenestemennene fra Delta-gruppen som gikk i land på Utøya og bare minutter senere oppdaget Breivik, var usikre på om Breivik hadde på seg en bombevest eller en skuddsikker vest, får VG opplyst.

Uvissheten rundt vesten førte til at en av tjenestemennene bestemte seg for å skyte Breivik inne i skogholtet hvor han ble tatt. Tjenestemannen rettet ifølge VG våpenet mot hodet til massedrapsmannen og presset fingeren mot avtrekkeren.

Les også: Ville drukne flest mulig AUF-ere

– Det var ikke snakk om hvis han skulle skyte. Det var snakk om når, og det var kun få millimetere fra at han ble skutt, sier en kilde med kjennskap til etterforskningen til avisa.

Men idet tjenestemannen skulle til å løsne skudd, ropte en kollega at Breivik ikke hadde på seg bombevest. Dermed ble Breivik pågrepet og deretter ført til det hvite hovedhuset på øya, hvor han ifølge Aftenposten ble holdt i nesten ti timer.

Les også: Beredskapstroppen brukte 17 minutter - så fort kom vi til Utøya

Breivik har i avhørene fortalt at politifolkene var veldig bekymret for at han hadde rigget en bombe på seg. Politiinspektør Ander Snorteheimsmoen ønsker imidlertid ikke å kommentere saken.

Les flere nyheter