Etterforsker voldtektssak på utested i Oslo

Oslo-politiet etterforsker det de karakteriserer som en voldtekt, etter at en 40 år gammel kvinne ble antastet på et utested i Oslo natt til søndag.

Hendelsen skjedde på Hard Rock Café i Oslo sentrum i 3-tida. Kvinnen varslet selv polititjenestemenn utenfor utestedet.

– Kvinnen tok selv kontakt med politiet som var på utsiden av utestedet. Ut fra de foreløpige opplysningene kategoriserer vi dette som en voldtekt, men vi gjør diverse undersøkelser, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved krimvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at overgrepet skjedde på et toalett i andre etasje. Kvinnen ble sendt til voldtektsmottaket på Oslo legevakt, men blir ikke avhørt før på mandag.

Les også: Voldtektsalarm topper iPhone-nedlastinger

Politiet har foreløpig ingen mistenkt gjerningsmann.

– Vi har en dårlig beskrivelse. Han er en forholdsvis ung kar, tynn, cirka 175 centimeter høy. Vi gjorde en utsiling med oppstilling utenfor utestedet, men kvinnen klarte ikke å plukke ut gjerningsmannen, sier Sveinungsen.

Les også: Stort engasjement for å gjøre Oslo-jenter trygge

Dette er den eneste voldtektssaken i Oslo denne helgen, noe politiet i Oslo er svært fornøyd med etter det som er blitt karakterisert som en overgrepsbølge i høst.

– Dette er den eneste saken i løpet av hele helgen. Det har ikke vært noen overfallsvoldtekter, og det er vi veldig glad for, sier Sveinungsen.

Les flere nyheter