Nabo fjernet ambulanse på oppdrag fra gata

Mens ambulansepersonellet var inne i et hus for å hente en pasient, gikk en nabo inn i bilen deres og fjernet den fra gata.

Årsaken skal ha vært at naboen ikke kom seg forbi med bilen, melder Lofotposten ifølge NRK.

– Da de kom ut var ambulansen flyttet til en sidegate et stykke unna boligen. Heldigvis var ikke pasienten i livsfare, sier enhetsleder Britt Rønning i ambulansetjenesten i Svolvær til NRK.

Forholdet er blitt anmeldt, noe rådgiver Randi Spørck for prehospitale tjenester i helseforetaket er glad for.

– Jeg har jobbet i ambulansetjenesten i mange år, men aldri hørt om noe lignende. At publikum opptrer så respektløst, og risikerer å sette liv og helse i fare høres helt utrolig ut. Politianmeldelse er helt på sin plass, sier hun.

Det er ikke første gang ambulansetjenesten har opplevd inngripen fra publikum i Svolvær. I et annet tilfelle ble en ambulanse parkert inne under et oppdrag. To biler hadde stilt seg opp foran og bak ambulansen. Bilen kom ikke ut før etter 20 minutter.

– Heldigvis var ikke pasienten i livsfare. Hadde det vært tilfelle, ville konsekvensene for å hindre ambulansen vært mye større. Vi er en tjeneste som skal hjelpe folk, og derfor blir jeg ganske provosert når noen tør å hindre en ambulanse på oppdrag, sier Rønning.

Les flere nyheter her