Lokallagsledere ber SV gå ut av regjering

Flere lokallagsledere i SV mener regjeringsslitasjen er så stor at partiet må komme seg ut av den rødgrønne regjeringen så fort som mulig.

– SV må finne en rimelig grunn til å gå ut av regjeringen, og klimameldingen kan passe, sier Olav Gilsåmo som er leder i Meråker SV til Dagsavisen.

Etter bare 4,1 prosents oppslutning i kommunevalget i høst, murrer det på grasrota i partiet. Flere krever at SV går ut av regjeringen for isteden å blankpusse profilen fram mot stortingsvalget i 2013, skriver avisa.

– Det er vanskelig å si hva vi står for, når vi åpenbart ikke får gjennomslag, sier Gilsåmo og fortsetter: – Vi må jo bare holde kjeft så lenge vi sitter i regjering.

Fordelingspolitikken og motstanden mot å sende norske soldater til Libya og Afghanistan er blant sakene der flere SV-ere føler at partiet ikke har noe det skal ha sagt.

– Vi må nok ut for å unngå mer slitasje på SV. Nok er nok, sier lokallagsleder Anne-Karin Ødegården i Enebakk SV. Hun ønsker nå en debatt om regjeringsdeltakelsen i partiet.

SVs ene av to lederkandidater, Heikki Holmås, mener partiet er best tjent med å bli værende i regjering, men sier diskusjonen må tas.

Les flere nyheter