– Fant halvt tonn hasj på vei til Kristiansand

Danske tollere har beslaglagt over et halvt tonn hasj som var på vei til Norge, melder dansk TV 2. Beslaget ble gjort i en nederlandsk lastebil som var på vei om bord i en Color Line-ferje fra Hirtshals til Kristiansand.

Hasjen ble funnet under en rutinemessig sjekk i ferjehavna nord på Jylland ved 20-tiden onsdag, het det på det danske fjernsynsselskapet nettsider torsdag. Tollerne fant 554 kilo hasj med en gateverdi på anslagsvis 70 millioner norske kroner gjemt i bilen.

Politiet i Nord-Jylland og de regionale skattemyndighetene, som tollvesenet sorterer under, ville torsdag verken bekrefte eller avkrefte meldingen om det store hasjbeslaget. Dansk TV 2 fikk imidlertid meldingen bekreftet av flere kilder som ikke ville stå fram med navn.

Les også: Stor hasjplantasje avslørt i Danmark

Sjåføren på lastebilen, en mann på rundt 35 år, ble torsdag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i forhørsretten i byen Hjørring. Møtet ble holdt for lukkede dører, het det på dansk TV 2s nettsider.

For bare rundt tre uker siden beslagla tollvesenet i Norge 560 kilo hasj på ferjehavna i Larvik. Dette beslaget var norgeshistoriens største i sitt slag. Den nederlandske sjåføren på et vogntog hadde stoffet i bagasjen, og også denne gang kom stoffet via Hirtshals.

Les flere nyheter