Kuttet Hagens lønn med 200.000

FORBANNET: Carl I. Hagen er forbannet på partiledelsen i Frp etter at han ble vraket som partiets representant i Den norske Nobelkomité. Her på sitt kontor i rådhuset i Oslo. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Allerede før bråket rundt nominasjonen til Nobelkomiteen, valgte Frp-ledelsen å kutte Carl I. Hagens lønn med 200.000 kroner. Frp-veteranen synes lønnskuttet var greit.

Lønnskuttet kom som en direkte følge av det elendige valgresultatet som førte til at Frps fylkes- og kommunepartier fikk langt mindre i statsstøtte. Selv om ikke hovedorganisasjonen får mindre i støtte, valgte likevel partiet å kutte en del utgifter, blant annet hele Carl I. Hagens honorar som leder av Fremskrittspartiets Seniororganisasjon (FPS), skriver Dagens Næringsliv.

Les også:Hagen og partiet i åpen konflikt etter Nobel-vraking

Hagen var allerede fratatt honoraret da han onsdag i forrige uke trakk seg i protest fra vervet og dermed også plassen i sentralstyret, i protest mot nederlaget i kampen om partiets plass i Nobelkomiteen.

Se også: Hagen: - Jeg har grått

Hagen, som fortsatt mottar mellom 400.000 og 500.000 kroner i året for vervet som leder av bystyregruppen i Oslo, sier til avisen at han synes det var greit at partiet fratok ham honoraret som såkalt eldregeneral.

Les også:Vitser om dumpingen av Hagen

I et lukket møte i Frps stortingsgruppe onsdag morgen ble det ifølge avisa en ny diskusjon om Carl I. Hagen. Partileder Siv Jensen fikk etter det Dagens Næringsliv får opplyst støtte fra flertallet i gruppen for sin håndtering av saken. Men Christian Tybring-Gjedde, lederen av Oslo Frp, holdt en forsvarstale for Hagen og kritiserte prosessen som endte med at partiveteranen ble vraket til Nobelkomiteen.

Les også:Jensen: Trist at Hagen reagerer på denne måten

Tybring-Gjedde var også en av de seks stortingsrepresentantene som stemte for at Inger Marie Ytterhorn skulle byttes ut i Nobelkomiteen til fordel for Hagen. Det var Oslo-representanten Peter N. Myhre som stilte benkeforslag på Carl I. Hagen som kandidat til Nobelkomiteen.

Les flere nyheter