Få konkrete spor etter Sotra-dødsfall

En åtte år gammel jente ble mandag funnet død i sitt hjem på Sotra utenfor Bergen. Nå er dødsårsaken klarlagt. Foto: Remi Presttun / Scanpix. Les mer Lukk

Politiet har fortsatt få konkrete spor i saken etter at en åtte år gammel jente ble funnet død på Sotra utenfor Bergen mandag.

Etter at jenta ble funnet død i hjemmet sitt, har politiet gått bredt ut. De har imidlertid ikke klart å finne ut hva som skjedde i forbindelse med dødsfallet.

– Så langt har det ikke fremkommet noe som forsterker mistanken om at det er begått noe straffbart. Politiet kan imidlertid ikke utelukke at dødsfallet skyldes en straffbar handling, sier lensmann Odd Dale på Sotra.

Les også: – Jente (8) er obdusert

Kriminalteknikerne avsluttet sitt arbeid på stedet onsdag.

– Men vi kommer til å fortsette å analysere trafikkdata, altså mobiler og lignende. Vi vil ikke utelukke noe, og vi vil sikre alle eventuelle spor nå som de fortsatt er ferske, sier Dale.

Politiet står fortsatt uten viktige spor i saken.

– Vi jobber på spreng for å få klarhet i det som har skjedd, men vi kan ikke utelukke at vi til slutt kan bli stående uten noen løsning, sier Dale.

Dødsårsak klar

Onsdag fikk politiet bekreftet dødsårsaken til jenta, men av hensyn til etterforskningen ønsker de ikke å gå ut med detaljer.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten har bekreftet de observasjoner som politi og rettsmedisinere gjorde på åstedet, og dødsårsaken er således klarlagt, sier lensmann Dale.

Les også: Jente (8) funnet død på Sotra

Han opplyser at navnet på den døde jenta er Monika Sviglinskaja, og at hun er litauisk statsborger.

Alene hjemme

Åtteåringen var alene hjemme da hun mandag ettermiddag ble funnet død av moren. Ifølge Dale var jenta syk og derfor ikke på skolen.

Politiet har gjennomført avhør av moren og andre som kom til stedet hvor jenta ble funnet død.

Tirsdag kveld opplyste politiet at de har foretatt en rekke avhør i nabolaget og av bekjente av familien.Moren er blitt ivaretatt av venner og kriseteam fra Sund kommune.

Les flere nyheter