Utenlandske journalister presser Lippestad

Anders Behring Breiviks advokat Geir Lippestad forteller at utenlandske journalister har forsøkt å presse ham for informasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Les mer Lukk

Utenlandske journalister har gått langt i å presse forsvarer Geir Lippestad i sine forsøk på å hale ut informasjon om Anders Behring Breivik.

– Jeg har blitt presset av journalister. Noen av disse publikasjonene, som jeg vil omtale som useriøse, lever etter helt andre normer enn det norsk presse gjør, sier Lippestad til VG.

Lippestad, som trolig har vært en av de mest ettertraktede advokatene i Europa i høst, forteller at da det stormet som verst rundt ham i dagene etter 22. juli, ble han kontaktet av utenlandske journalister som truet ham for informasjon.

– De sa at dersom jeg ikke ville bidra, så ville de skrive rykter og fiktive historier om meg og min bakgrunn, sier Lippestad.

Tidligere har han fortalt til TV 2 om to utenlandske journalister som plutselig hadde funnet veien inn i huset hans. Her ble de møtt av Lippestads tre år gamle datter.

– Hun kom løpende etter å ha oppdaget dem. De så etter meg for å få et intervju. Jeg ba dem om å gå veldig fort ut, og det gjorde de, sa Lippestad den gang.

Les flere nyheter her