– 25 millioner til ombygging av Oslo tinghus

2. etasje i Oslo Tinghus vil bli bygget om før hovedforhandlingene i terrosaken mot Anders Behring Breivik vil starte 16. April 2012. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Les mer Lukk

Ombyggingen av rettssalen som skal huse rettssaken mot Anders Behring Breivik, vil alene komme på rundt 25 millioner kroner.

Da er ikke øvrig arbeid i etasjen, møblering utenfor rettssalen, utgiftene til et eksternt pressesenter på hotell Bristol og overføring av rettssaken til regionale sentre tatt med i regnestykket, opplyser informasjonssjef i Oslo tingrett, Irene Ramm, til NTB.

Hun presiserer at prisoverslaget er helt foreløpig.

Den nye rettssalen vil bli den største i landet. Ifølge opplysninger på tingrettens hjemmeside vil salen ha plass til 204 tilhørere. Dessuten vil den ha plass til inntil 16 aktører, 6 dommere og 4 sakkyndige. Ombyggingen skal i alt gi domstolen 2.500 kvadratmeter til å avvikle saken.

Les alt om terrorsaken

Avdelingsdirektør Erling Moe ved Domstolsadministrasjonen i Trondheim påpeker overfor NTB at det på neste års statsbudsjett er avsatt rundt 600 millioner kroner til terrorsaken, men at beløpet ikke er spesifisert på de enkelte etater.

Ifølge VG Nett vil det være et pressesenter med 150 arbeidsplasser i tinghuset og dessuten egne saler for fornærmede og pårørende i tilknytning til rettssalen.

Tingretten vil også leie et pressesenter i Bristol Hall, cirka 50 meter fra tinghuset, med 372 arbeidsplasser.

Rettssaken vil også bli overført med lyd og bilde til regionale sentre for fornærmede, etterlatte og pårørende. Pårørende og etterlatte som er i Oslo under rettssaken, vil få et eget senter på Grand Hotel.

Les flere nyheter