Julia Timosjenko syk i fengselet

Julia Timosjenko kikker ut fra fengselsvinduet. Nå skal hun være syk. Foto: REUTERS / Inna Sokolovska / SCANPIX Les mer Lukk

Folk fra påtalemyndigheten i Ukraina fortsetter å avhøre tidligere statsminister Julia Timosjenko, selv om hun er syk. Hun er så dårlig at hun må holde sengen i fengselet, sier en av Timosjenkos medarbeidere.

Nasjonalforsamlingen i Kiev nekter å gjøre om loven som Timosjenko er dømt etter, slik at hun kan bli løslatt før tiden. Forslaget om en slik lovendring måtte ha 226 stemmer for å bli vedtatt, men fikk bare 157 ved voteringen tirsdag.

Ikke en eneste representant for president Viktor Janukovitsj' parti stemte for den foreslåtte endringen. Julia Timosjenko hevder at tiltalen hun er dømt etter, ble reist på ordre fra Janukovitsj, som regnes som hennes politiske hovedmotstander.

Les også: Tok pause i «lynsje-rettsak»

Timosjenko kan verken ta imot sine egne forsvarere eller andre i fengselet, fordi legene nekter henne besøk. Men ledelsen for fengselet ser gjennom fingere med dette forbudet når det gjelder folk fra påtalemyndigheten, sier hennes medarbeider Sergej Soboljev.

Soboljev sitter i den ukrainske nasjonalforsamlingen som representant for Timosjenkos parti. Julia Timosjenko, som er leder for opposisjonen i Ukraina, ble i oktober dømt til sju års fengsel for lovbrudd i forbindelse med en gassavtale med Russland.

Les flere nyheter